Eerste selectie heetwe

Zondag staat in het Abe Lenstra Stadion de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. 1.200 Tukkers zijn erbij als er om 14.30 uur wordt afgetrapt. We blikten met trainer Ron Jans vooruit op het duel in Friesland.

Donderdagavond vierden de spelers in De Grolsch Veste de drie punten met de supporters, een mooie 3-1 zege tegen AZ volgde de zeges tegen FC Utrecht en Vitesse op. “Terwijl AZ in de eerste helft de betere kansen kreeg, waren wij uiterst effectief”, kijkt Ron Jans terug. “Na rust was ons spel beter en kregen we wat meer kleur op de wangen. We moeten nog stappen maken, zeker aan de bal, en die vooruitgang willen we graag boeken. De groep is gretig. We maken een goede periode door en dat willen we heel graag doortrekken”, weet Ron Jans. “We hebben tegen Vitesse en AZ prima resultaten behaald, maar dat hebben we afgesloten. Nu wacht Heerenveen, opnieuw een sterke tegenstander.” 

sc Heerenveen
De Friese formatie heeft na zes wedstrijden even veel punten als FC Twente: 10. “Heerenveen heeft een goede ploeg met een aantal smaakmakers. Als we een resultaat willen behalen zondag, dan zal onze instelling met de juiste energie, strijd en passie weer de basis moeten zijn.” 

Selectie
Ron Jans verwacht niet dat hij tegen Heerenveen met dezelfde aan zal treden als tegen AZ. “Een aantal jongens is donderdag erg diep moeten gaan en we moeten goed kijken hoe iedereen er fysiek op staat. Het is de derde wedstrijd in een week tijd, dus ik denk dat we wel een paar wisselingen moeten doorvoeren”, vertelt Jans. “Dat is ook niet erg, we hebben donderdag kunnen zien dat ook de spelers die in het veld kwamen er meteen stonden en de juiste energie leverden. Dat hebben we nodig. Het is alleen maar goed om die concurrentie te hebben en keuzes te kunnen maken als trainer. Dit weekend zijn de stadions weer ‘helemaal open’ en het is extra mooi dat we weer worden gesteund door een vol uitvak, daar kijken we naar uit”, aldus Jans.  

sc Heerenveen – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.