tweher Eerste selectie

Morgenmiddag wacht in De Grolsch Veste het duel met Heracles Almelo. Bij FC Twente keert Jayden Oosterwolde terug in de selectie, de verdediger was tegen Fortuna Sittard geschorst. Ron Jans kan over dezelfde spelers beschikken als afgelopen weekend. Vrijdag na de afsluitende training blikte trainer Ron Jans vooruit op de Twentse derby.

IMGL4402
IMGL4423
IMGL4635
IMGL4599
IMGL4588
IMGL4535
IMGL4543
IMGL4425

"Dat besef is er en dat moet omgezet worden in een reactie."

Na de teleurstellende wedstrijd in Sittard staat drie duels voor het einde van het seizoen het treffen met Heracles op het programma. “We hebben na die wedstrijd tegen Fortuna de troepen bij elkaar geroepen. De spelers hebben met elkaar gesproken hoe ze de laatste drie wedstrijden in willen gaan. Zoals het tegen Fortuna ging kan gewoon niet, de tweede helft was zo machteloos. Het gaat dan om de mentaliteit, dat kunnen we niet accepteren. Dat besef is er en dat moet omgezet worden in een reactie."

IMGL4588

"Dinsdagmorgen hebben we op de training kleine partijen gespeeld en werd er geknokt voor elk punt, zo moet het. Dan gaat het om winnen, verliezen, belonen en straffen, er was hagel, wind en regen. Heerlijk. Daarna moet het klaar zijn en ga je over tot de orde van de dag en moet je qua instelling, mentaliteit en karakter een geweldige wedstrijd spelen tegen Heracles. We willen bewijzen dat we erop kunnen klappen, ervoor kunnen knokken en er een wedstrijd van kunnen maken.” 

 Voor Ron Jans is het treffen met Heracles zijn 500e wedstrijd als trainer in de Eredivisie, een bijzondere mijlpaal. Jans is de vijfde trainer die meer dan 500e competitieduels hoofdtrainer. Bert Jacobs (741), Han Berger (637), Barry Hughes (536) en Piet de Visser (501) gingen hem voor. “Normaal heb ik zoiets van het zijn cijfertjes, maar 500 is best veel”, zegt Jans. “Dat is toch wel mooi en mag je best trots op zijn. Al is een goede wedstrijd en een zege op Heracles belangrijker.”

FC Twente – Heracles Almelo, aanvang 16.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is live te volgen op ESPN 1.  

Foto's: Gerrit Snippert