Eerste selectie tweutr

Na de interlandweek hervat FC Twente zaterdagmiddag de competitie met de wedstrijd tegen FC Utrecht. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

"Aanloop met hindernissen, maar excuses tellen niet"

De voorbereiding op het thuisduel met FC Utrecht had Ron Jans zich twee weken geleden iets anders voorgesteld. “Het was een aanloop met hindernissen, maar excuses tellen niet”, merkt Jans op. Door enkele coronagevallen in de selectie ging er een streep door het oefenduel met 1. FC Köln. “De jongens die er afgelopen week wel waren hebben goed gewerkt en daar richten we ons op. Het gaat mij erom wie er morgen tegen Utrecht wel bij zijn”, aldus Jans, die sowieso de geschorste Luka Ilic moet missen.

FC Utrecht speelde afgelopen speelronde tegen Feyenoord en won met 3-1. “Zij speelden tegen Feyenoord een soort Ajax-wedstrijd zoals wij die kenden. Utrecht is vergeleken met hun moeilijke start vorig seizoen nu veel stabieler. Utrecht is een ploeg die gaat strijden om Europees voetbal. Laten we zorgen dat we de aansluiting weten te vinden. De mentaliteit en spirit die we tegen Ajax hebben laten zien moet we morgen weer tonen. Het publiek willen we morgen dolenthousiast maken, de supporters kunnen we weer heel goed gebruiken.”

FC Twente – FC Utrecht, aanvang 16.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.