De Grolsch Veste is zeer goed bereikbaar per auto, per fiets of met het openbaar vervoer. NS Station Enschede Kennispark bevindt zich direct tegenover het stadion, De Grolsch Veste beschikt over 1000 parkeerplaatsen en de fietssnelweg F35 loopt langs het stadion. Bij thuiswedstrijden adviseert FC Twente haar supporters met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Parkeren op wedstrijddagen 

Voor parkeerplaatsen (P-vip & P1 t/m P11) zijn op wedstrijddagen parkeerkaarten verplicht. Parkeerkaarten voor parkeerplaats P3/P4 zijn voor € 7,50 per wedstrijd verkrijgbaar. Bekijk hier de plattegrond.

Daarnaast zijn er volop parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Hier vandaan rijden gratis pendelbussen van en naar De Grolsch Veste (vanaf twee uur voor en na de wedstrijd). Daarnaast zijn er enkele parkeermogelijkheden in de aangrenzende woonwijken.

N.B. op niet-wedstrijddagen kunt u gratis parkeren bij De Grolsch Veste, tenzij er evenementen plaatsvinden die de parkeerplekken in gebruik hebben.

Fietsenstalling 

Fietsen kunnen worden gestald bij de bushalte Enschede Kennispark NS. Vervolgens loop je onder de spoortunnel naar het stadion. Ook is er een fietsenstalling gelegen tussen het spoor en P2. Deze is direct naast het stadion gesitueerd.

Openbaar vervoer 

Op wedstrijddagen rijden er extra treinen van en naar station Enschede Kennispark. Kijk op de routeplanner van de NS voor algemene reistijden. 

Met de bus is De Grolsch Veste bereikbaar vanaf het busstation in Enschede (lijn 1). Kijk op 9292ov.nl voor de reistijden.

Routebeschrijving

Vanuit de richting Deventer
Komende vanaf de A1 volg je de A35 richting Enschede. Je neemt de afslag Enschede West, Universiteit (afslag 26a) en bovenaan de afslag ga je rechtsaf. Vervolgens neem je na 500 meter de eerste afslag rechts richting Universiteit. Bij de stoplichten ga je linksaf en blijf je de weg 2,5 kilometer volgen. Direct na de brug over het kanaal sla je linksaf (Elysium). Blijf deze weg volgen totdat je de parkeerplaatsen bereikt.

Vanuit Hengelo
In Hengelo volg je de borden Enschede, je komt dan op de Enschedesestraat uit. Als je Hengelo uitrijdt blijf je deze weg 2,5 kilometer volgen. Bij de verkeerslichten sla je rechtsaf en direct weer rechtsaf. Ga onder het spoor door en De Grolsch Veste ligt aan je linkerhand.

Vanuit Duitsland (B54)
Blijf de N35 volgen totdat deze overgaat in de A35. Neem vervolgens de afslag Enschede West, Universiteit (afslag 26) en ga bovenaan de afslag rechtsaf. Vervolgens neem je na 500 meter de eerste afslag rechts richting Universiteit. Bij de stoplichten ga je linksaf en blijf je de weg 2,5 kilometer volgen. Direct na de brug over het kanaal sla je linksaf (Elysium). Blijf deze weg volgen totdat je de parkeerplaatsen bereikt.

Liftgebruik in het stadion 

FC Twente heeft gedurende thuiswedstrijden in De Grolsch Veste enkele liften in gebruik. Deze zijn bestemd voor supporters die in bezit zijn van een toegangskaart voor de tweede ring, maar die vanwege gezondheidsklachten (tijdelijk of blijvend) niet in staat zijn via de trap de tweede ring te bereiken. Supporters die gebruik willen maken van deze lift, dienen hiervoor een verzoek in te dienen bij FC Twente via de afdeling Service & Ticketing (via 0538525525 of ticketing@fctwente.nl).