Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Zonder angst er gewoon invliegen”

Na de 1-4 zege bij FC Emmen wacht voor FC Twente donderdagavond in De Grolsch Veste koploper Ajax. In aanloop naar dit treffen blikte trainer Ron Jans vooruit. 

Dhs 9402

Wout Brama, die zaterdag tegen FC Emmen ontbrak, is er eveneens tegen Ajax niet bij. “Het gaat goed met zijn herstel, maar de wedstrijd van morgen gaat Wout niet halen”, laat Ron Jans weten. “Misschien dat hij zondag tegen FC Groningen weer bij de wedstrijdselectie zit, anders wordt het een weekje later.” Nieuwkomer Issah Abass wacht nog op zijn tewerkstellingsvergunning. “Issah verwachten we niet voor het weekend bij de groep.” 

Begin december beleefde FC Twente een mooie avond in Amsterdam, de ploeg won met 1-2 van Ajax. Nu komt Ajax naar Enschede. “Ajax zal zich willen revancheren, maar ik denk dat ze ook respect voor ons hebben gekregen. Niet alleen door dat duel, maar ook door andere wedstrijden die we gespeeld hebben. Ajax speelde die wedstrijd tegen ons onder hun niveau, terwijl wij het heel goed deden. Zoals we die wedstrijd in de tweede helft speelden, dat zouden we ook graag morgen zien. Wij moeten van onze eigen principes uit gaan en heel veel energie brengen."

"Dat was een goede voorbode."

"Tegen FC Emmen hebben we gezien dat de energie die in de laatste wedstrijd voor de winterstop ontbrak er weer helemaal was. Dat was een goede voorbode. Ajax is een van de topteams in Nederland, wanneer je als voetballer daartegen speelt ben je hartstikke gemotiveerd en gedreven. Wij hoeven geen enkele angst te hebben, we hoeven niet naar beneden te kijken. We willen dit vasthouden. Zonder angst er gewoon invliegen.” 

FC Twente – Ajax, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.