Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Ziek van, maar tot einde knokken voor de club”

Het lijkt of de gifbeker leeg moet voor FC Twente. Nadat de ploeg zaterdagavond op een 0-1 voorsprong kwam door een goal van Fredrik Jensen, liep het in de blessuretijd van de eerste helft tegen een - op dat moment onnodige - gelijkmaker op. Het was Johnsen die namens de thuisploeg scoorde en uiteindelijk ook in de tweede helft de 2-1 maakte in de tweede helft. “Goed ziek van, maar zolang er kans is blijven knokken”

20180414 ado fct 24360 a

“Ik denk dat we goed begonnen”, zegt aanvoerder Stefan Thesker. “We controleerden en komen terecht op voorsprong denk ik. Daarna geven we die goal gewoon weg. Zij kwamen daarna beter uit de kleedkamer dan wij. Het is simpel; als je goals zo weggeeft, dan kun je niet winnen. Die individuele fouten mogen niet, zeker vandaag niet. We hadden hier moeten winnen.”

Marino Pusic: "Goal in blessuretijd was mokerslag"

“Eigenlijk heb ik geen zin om terug te kijken, ik hoor mijzelf in herhaling vallen", keek Marino Pusic terug op de avond in Den Haag. "Dat is buitengewoon vervelend. Ondanks het verschrikkelijke gevoel dat ik nu heb, moet ik mijn spelers complimenten voor de eerste helft, waarin de intentie goed was en veel dingen klopten. We hebben niets weggegeven. Dan krijgen we in de slotminuut voor rust die goal tegen, dat was een mokerslag. Niet alleen voor een team dat strijd tegen degradatie, maar voor elk team. In de tweede helft moesten we ons opnieuw oprichten, we wisten dat ADO zou komen en het was in de eerste twintig minuten overleven. Op het moment dat we iets meer controle kregen en de tussenstand bij de andere wedstrijd (Vitesse-Sparta red.) voor ons gunstig was, kregen we wederom een goal tegen door een individuele fout. Daar ben ik goed ziek van. Tegen dit soort dingen kun je geen plannen of strategieën bedenken. Na de 2-1 was het alles of niets en kregen we in de scrimmages nog twee kansen. We hadden meer kunnen hebben vanavond, maar we hebben het aan ons zelf te wijten dat we niet gehaald hebben.”

In de strijd tegen degradatie wacht dinsdag in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. “We hebben twee dagen de tijd om ons op te richten en dat zal bijzonder moeilijk zijn. Ik eis van iedereen dat we tot het einde er alles aan gaan doen, zolang er een kans is moeten we knokken voor deze prachtige club.”

Assaidi: “Ik moet die bal gewoon wegschieten”

“Het is een moeilijke tijd, we hebben lang niet gewonnen. Dan kom je hier naar toe, scoor je een goal. Maar dan komen we knullig op 1-1 door mijn fout. Dan neem ik mezelf kwalijk. Ik moet die bal gewoon wegschieten. In tweede helft dan geef je de 2-1 zo makkelijk weg. Je geeft zo de overwinning en een punt uit handen. Nog drie wedstrijden. Zolang het nog kan, moeten we vechten. Laten we hopen dat wij in die duels een keer het geluk aan onze zijde hebben in dit pijnlijke seizoen.”

Foto's: Bas Everhard