Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Zei al tegen Haris en Oussama: ik wil ‘m nemen”

Een vrije trap en een afstandsschot. Allebei in dezelfde bovenhoek. Nieuwkomer Adam Maher was vanavond goud waard voor zijn ploeg. Met zijn twee goals schoot hij FC Twente in de tweede helft niet alleen langs Cambuur, maar ook naar de laatste vier in het bekertoernooi.

Rj18013027056

“We hebben het met het team gedaan, niet alleen ik”, antwoordde de middenvelder op de vraag of het vanavond de ‘grote Adam-Maher-show’ was. “We kwamen heel slecht op 1-0 achter, kregen genoeg kansen. En moeten ‘m dan gewoon maken. We pakken het de tweede helft goed op. Als je scoort zie je dat je veel vertrouwen krijgt en dan kan je het gemakkelijk uitbouwen.”

“Goed neergelegd, dan is het schieten” 

 De 2-1 van  Maher kwam uit een vrije trap op de rand van de zestien. “Je traint erop. Ik stond er goed voor. Ik zei al tegen Haris (Vuckic, red.) en Oussama (Assaidi, red.): ik voel me goed, ik wil ‘m nemen.” Vol overtuiging schoot hij de bal in de rechterbovenhoek. Dat gold ook voor de 3-1. “Ik kreeg ‘m goed neergelegd en dan is het schieten. Hij ging er goed in.” 

Voor FC Twente staat zaterdag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma, woensdag 7 februari speelt de ploeg opnieuw thuis. Dan komt AZ naar De Grolsch Veste (aanvang 18.30 uur). 

Foto's: Frank Hillen, Ron Jonker en Bas Everhard