Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Zege en doelpunten beste medicijn”

Zondag gaat FC Twente op bezoek bij Vitesse.  Beide clubs speelden dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar. In aanloop naar deze wedstrijd de vooruitblik met trainer Ron Jans.  

Dhs 0054 jans
"We moeten het beste uit de situatie halen.” 

Vrijdagmorgen werd bekend dat Julio Pleguezuelo dit seizoen niet meer in actie zal komen vanwege een zware knieblessure. “Een grote teleurstelling. Het zit niet mee, maar we moeten niet in een slachtofferrol kruipen. Dat helpt niet”, geeft Ron Jans aan. “We zitten in een moeilijke fase en dan wil je iedereen fris en fit hebben. Dat is niet zo, maar we moeten het beste uit de situatie halen.” 

Vitesse is momenteel de nummer drie van de Eredivisie. De ploeg behaalde afgelopen duels mindere uitslagen, maar bekerde deze week wel verder. “Als je naar de resultaten kijkt van Vitesse in de competitie en die van ons zitten we in dezelfde situatie. We gaan kijken wie er het snelst uitkomt. Een zege en doelpunten zijn het beste medicijn.” 

“Vitesse heeft een ploeg die snel de diepte zoekt, met voorin snelle en doelgerichte spitsen. Tannane en Bazoer zijn twee extreem goede spelers, die bij Vitesse in de gelegenheid worden gesteld hun rol te pakken. Ze willen altijd de bal hebben en initiatief nemen, ze zijn bepalend voor Vitesse.” 

Selectie FC Twente Morgen is de definitieve selectie voor het duel met Vitesse bekend. “Het ziet er naar uit dat Godfried Roemeratoe er weer bij is en de kans is groot dat Jayden Oosterwolde weer aan kan sluiten. Heel misschien kan ook Gijs Smal terugkeren zondag”, vertelt Jans, die Wout Brama nog moet missen. “Wout heeft deze week apart getraind. Het gaat niet slecht, maar het gaat ons eigenlijk niet snel genoeg. We hopen dat hij volgende week gedeeltelijk weer met de groep mee kan trainen en daarna volledig zodat hij zijn waarde weer kan tonen.” 

Zaterdagmorgen staat de afsluitende training richting het uitduel met Vitesse op het programma.  

Vitesse – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.