Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Ze zullen alles geven”

Zaterdagavond begint voor FC Twente het Eredivisie-seizoen, thuis tegen Fortuna Sittard. Vrijdagmiddag na de afsluitende training blikte trainer Ron Jans vooruit. “Van mij mag het al wel zaterdagavond 21.00 uur zijn.”

Ron jans

FC Twente en Fortuna Sittard troffen elkaar recent nog in de voorbereiding Morgenavond gaat het om de punten in De Grolsch Veste. “In de tussentijd is er bij beide teams een aantal nieuwe spelers bijgekomen”, vertelt Jans. “Vergeleken met onze laatste duels zullen we morgen niet veel veranderen. We gaan passie, strijd en energie in de wedstrijd gooien. We kunnen zenuwachtig of gespannen zijn voor het eerste duel, maar we kunnen die druk ook gebruiken om erop te klappen. Van mij mag het al wel zaterdagavond 21.00 uur zijn, we hebben genoeg positieve prikkels. De spelers staan er fysiek goed op, ook de jongens die iets later zijn aangesloten. Ze zullen alles geven, daar heb ik alle vertrouwen in.”  

Selectie
Dario Dumic maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie, maar zal nog niet starten. “Dario is er net, hij oogt goed, maar moet nog even geduld hebben”, laat Jans weten. Kik Pierie is op de weg terug en heeft deze week al enkele trainingsvormen mee kunnen doen met de groep, “Kik heeft afgelopen weken keihard gewerkt, de medische staf heeft hem goed laten revalideren en hij voelt zich goed. Het zal nog eventjes duren voordat hij tot de wedstrijdselectie behoort.”  

Lindon Selahi zal tegen Fortuna Sittard niet bij de groep zitten. “Dat is heel vervelend voor hem”, vervolgt Jans. “Lindon heeft afgelopen week bij de nationale selectie van Albanië gezeten en in de eerste week zijn daar twee coronabesmettingen geweest. Zelf heeft hij geen klachten. We moeten rekening houden met de protocollen en kunnen geen risico lopen. Heel jammer, ik had hem er graag bij gehad.”  

FC Twente – Fortuna Sittard, aftrap 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.