Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Zaterdag Almere City-uit: Assaidi terug in selectie

Drie dagen na de bekeravond in De Grolsch Veste tegen Willem II staat voor FC Twente zaterdagavond (19.45 uur) het competitieduel met Almere City FC op het programma. De Tukkers worden ook in Almere gesteund door een vol uitvak, 400 supporters zijn erbij. Oussama Assaidi keert terug in de selectie. "Datzelfde geldt voor Ulrich Bapoh, hij is er voor het eerst weer bij na zijn blessure."

 dhs7694

Na de bekeruitschakeling ging donderdagmorgen direct het vizier op de competitie. “Daar kunnen we en moeten we ons nu volledig op richten”, vertelt Marino Pusic. “De teleurstelling van het verlies in de beker moeten we achter ons laten. We hebben de bekercompetitie met opgeheven hoofd verlaten, we gaan verder. Iedereen weet wat ons in de competitie te wachten staat.”

Nadat donderdagmorgen ‘herstel’ op het programma stond, werkte FC Twente vanmorgen de laatste groepstraining richting morgen af. “De tijd tot de volgende wedstrijd is kort, maar het lijkt erop dat we de bekerwedstrijd tegen Willem II fysiek goed zijn doorgekomen.”

Tim Hölscher kreeg vroeg woensdag in de wedstrijd een tik op zijn enkels. “Tim is er tegen Almere niet bij, hij heeft nog last. Verder hebben we iedereen aan boord die er woensdag ook bij was.” Ook Oussama Assaidi is van de partij. “Oussama heeft deze week voldoende trainingsarbeid kunnen verrichten en zit bij de wedstrijdselectie. Mooi dat hij erbij is. Datzelfde geldt voor Ulrich Bapoh, hij is er voor het eerst weer bij na zijn blessure.”

"Almere goed voetballende ploeg."

Almere City FC is momenteel terug te vinden op de twaalfde plaats in de eerste divisie. Na een goede seizoenstart kent de ploeg afgelopen tijd een lastige periode. In het nieuwe jaar werden beide wedstrijden verloren; eind november boekte de ploeg haar laatste puntwinst. Pusic: “In de thuiswedstrijd (1-0 winst FC Twente) liet Almere zien dat het een goed voetballende ploeg is, waar we het lastig tegen hadden. Het stadion is uitverkocht dus ik verwacht een zeer gemotiveerde tegenstander die weer punten zal willen pakken. We zullen vanaf het begin bij de les moeten zijn.’

Almere City FC – FC Twente, aanvang 19.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Het duel is niet live te zien op FOX Sports.

Eerder dit seizoen eindigde het thuisduel met Almere City in een 1-0 zege voor Twente. Tom Boere scoorde die avond in De Grolsch Veste op fraaie wijze de enige treffer.