Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Xandro Schenk naar FC Twente

Xandro Schenk maakt transfervrij de overstap naar FC Twente, de 25-jarige verdediger sluit vandaag aan bij de selectie. Schenk tekent in Enschede een contract voor twee seizoenen.

550a7430
"No-nonsens verdediger die al lang op de wensenlijst stond"

Xandro Schenk: “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik heb lange tijd bij Go Ahead Eagles gespeeld en het was tijd voor iets nieuws. FC Twente is een grote club met een prachtig stadion. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap en om vandaag voor het eerst met het team op het veld te staan. Een begin van hopelijk een heel mooi seizoen.”

Ted van Leeuwen: “Xandro is een no-nonsens centrum-verdediger die al lang op de wensenlijst stond. We zijn heel blij dat Xandro voor FC Twente gekozen heeft. Dat een aanzienlijk aantal clubs hem op het oog hadden, is een indicatie van zijn potentie.”

Afgelopen vijf seizoenen speelde Schenk voor Go Ahead Eagles, hij kwam tot 189 duels voor de Deventer club en scoorde daarin 12 keer. Daarvoor speelde Schenk in de jeugdopleiding van Ajax.