Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Wout Brama tekent nieuw contract

Wout Brama (33) speelt ook komend seizoen voor FC Twente. De middenvelder had een aflopend contract, maar de club is met Brama tot een nieuwe overeenkomst van een seizoen gekomen.

Wout brama 01
“Ik ben blij met dit nieuwe contract en dat mijn toekomst bij FC Twente ligt.”

Technisch Directeur Jan Streuer: “Het is goed dat Wout ook komend seizoen deel uitmaakt van de selectie. Hij heeft nog steeds de voetballende kwaliteiten om van waarde te kunnen zijn voor FC Twente. Bovendien is het is belangrijk dat er ervaring in de groep zit; hij kan als geen ander spelers bij de hand nemen, zowel binnen als buiten het veld.”

“Ik ben blij met dit nieuwe contract en dat mijn toekomst bij FC Twente ligt”, vertelt Wout Brama. “Ik denk dat ik absoluut nog van waarde kan zijn voor de nieuwe ploeg. Ik zal in ieder geval alles doen wat in mijn mogelijkheden ligt om het tot een succesvol seizoen te maken. Gelukkig heb ik vorige week met Sander Boschker de problemen van vorig seizoen uit kunnen praten. De manier waarop ik tijdens het bewuste gesprek met supporters na afloop bij FC Emmen werd neergezet vond ik niet kunnen. Ik zet daar nu een streep onder, dat ligt achter ons. We gaan verder, we hebben elkaar hard nodig. Ik heb er heel veel zin in.”

Datzelfde geldt voor Sander Boschker: “Vorige week hebben Wout en ik elkaar inderdaad uitgebreid gesproken. De manier waarop ik tijdens het bewuste gesprek over Wout heb gesproken was niet goed. Het beeld dat ik van Wout heb geschetst was niet correct. Dat heb ik met Wout kunnen bespreken en ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden. We hebben afgesproken om het achter ons te laten. Het is mooi dat Wout voor de club behouden blijft.”

Belangrijke schakel
Algemeen directeur Paul van der Kraan is blij met de contractverlenging van Wout Brama. “Het is heel goed voor FC Twente dat Wout bijtekent, onze technische mensen denken dat hij komend seizoen een belangrijke schakel kan zijn in het nieuwe team. Vorig seizoen kwam Wout na een gesprek tussen staf en supporters in een kwaad daglicht te staan. Zo ken ik Wout helemaal niet. De manier waarop we daarna met de situatie zijn omgegaan was niet goed. Het kan niet zo zijn dat er op die manier openlijk over een werknemer wordt gesproken, dat is FC Twente onwaardig en daarvoor zijn excuses op zijn plaats. We wensen Wout een goed seizoen toe en uiteindelijk hopen we dat hij ook daarna van waarde gaat zijn voor FC Twente, in welke vorm dan ook.”

Carrière Wout Brama
Als 12-jarige jeugdspeler kwam Brama in 1999 binnen bij de FC Twente Voetbalacademie. Hij doorliep de hele jeugdopleiding en debuteerde in 2005 in de eerste selectie. Wout Brama maakte met het winnen van de landstitel, de KNVB beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal alle grote successen mee en groeide uit tot een speler die nauw betrokken was bij de club. Bovendien is Brama met 66 Europese wedstrijden recordhouder bij FC Twente. In het najaar van 2014 vertrok Brama naar PEC Zwolle en begin 2017 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Tijdens het seizoen 2017-2018 speelde Brama in Australië voor Central Coast Mariners en keerde na de degradatie van FC Twente terug in De Grolsch Veste. Na een seizoen Keuken Kampioen Divisie keerde Brama in 2019 met de club terug op het hoogste niveau. Hij speelde tot dusver 356 officiële wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin tien keer.