Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Wout Brama mist treffen in Emmen

Zaterdagavond hervat FC Twente de competitie met de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Een duel dat Wout Brama aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een spierblessure. Vrijdag na de afsluitende training blikte trainer Ron Jans vooruit op de ontmoeting in Drenthe.  

Ave 9661 1

Na een korte break rondom de Kerst, hervatte de selectie afgelopen weekend de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. “Morgen gaat het los”, weet Ron Jans. “Op de training straalde ook vandaag het plezier eraf, we lijken goed uit de winterstop te zijn gekomen. Morgen weten we meer of we goed gestart zijn.”  

FC Twente treedt in Emmen aan zonder Wout Brama. De aanvoerder liep deze week op de training een spierblessure op. “We moeten afwachten hoe lang het gaat duren, maar de wedstrijd van morgen gaat Wout in ieder geval niet halen”, licht Jans toe. Nieuwkomer Issah Abass behoort nog niet tot de wedstrijdselectie, hij is in afwachting van zijn tewerkstellingsvergunning.  

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in De Grolsch Veste. Toen eindigde het competitieduel in 1-1. “Ook in de voorbereiding op dit seizoen hebben we tegen Emmen gespeeld”, vervolgt Jans. “We hebben in beide wedstrijden gemerkt dat Emmen een goede ploeg heeft met goede voetballers. Emmen zal gebrand zijn op een goed resultaat, maar het is veel belangrijker wat wij doen. Wat wij voor de winterstop hebben laten zien, daar hebben we nu niets meer aan. Met de wind van gisteren kunnen we vandaag niet zeilen. De laatste wedstrijd die we hebben gespeeld was een van de slechtste. Het heeft wel bewezen dat wij altijd  honderd procent scherp en fit moeten zijn om tot goed spel en goed resultaat te komen. Dat is het belangrijkste.” 

FC Emmen – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is live te zien op ESPN 2. 

Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op FC Emmen – FC Twente. Speel bewust 18+.