Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Wout Brama keert terug bij FC Twente

Wout Brama keert terug in De Grolsch Veste en draagt komend seizoen weer het shirt van FC Twente. De 31-jarige middenvelder heeft met de club een akkoord bereikt over een contract, waarbij is uitgesproken dat hij na zijn actieve voetbalcarrière behouden blijft voor FC Twente. Brama zet vrijdag zijn handtekening onder het contract.

1

“Een heel bijzonder gevoel om hier weer écht terug te zijn, dat ik terug ga naar mijn club daar word ik heel erg blij van", vertelt Wout Brama. "Drie weken geleden heb ik een eerste gesprek gehad en daarna is het steeds meer gaan leven. Ik zag mijzelf weer in De Grolsch Veste spelen. Toen ik naar Australië ging heb ik gezegd dat ik hier graag terug wil keren, maar het moest voor mij wel allemaal kloppen. Ik had het fantastisch naar mijn zijn in Australië. FC Twente kwam nu langs en toen het steeds dichterbij kwam raakte ik er steeds enthousiaster over, nu is het zover.”

"FC Twente heeft veel voor mij betekend in mijn carrière"

“Uit het feit dat FC Twente mij na mijn carrière wil behouden spreekt veel waardering en vertrouwen, dat was voor mij richting de toekomst erg belangrijk. Ik zal de komende tijd ook in de organisatie meekijken, maar de hoofdfocus is voetbal. Zo lang ik nog fit ben, ik er blij van word en FC Twente ook, wil ik blijven spelen. Ik voel me topfit en hoop nog jaren te kunnen voetballen.”

“De situatie van de club is bekend. Dat we komend seizoen in de Eerste Divisie spelen is een minpunt, toch heeft dat niet meegespeeld. We moeten de club weer omhoog zien te krijgen. Als je ziet hoe de club leeft is dat fantastisch. Tegen alle wetten in zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht, dat is ongekend en geeft aan hoe groot deze club is. We weten dat er heel veel moet gebeuren om daar te komen waar we willen zijn. FC Twente heeft veel voor mij betekend in mijn carrière en ik wil ze helpen daar weer te komen waar de club hoort. Dat zal niet 1-2-3 gaan en dat moet iedereen beseffen, maar we gaan er wel keihard voor knokken.”

"Zijn betrokkenheid is heel groot"

Evert Bleuming: “Wout is een kind van de club en het is mooi dat hij weer voor FC Twente gaat spelen. Wout is super fit, heel ambitieus en heeft het karakter en de mentaliteit die we nodig hebben. Tijdens de gesprekken die we afgelopen tijd hebben gehad heeft Wout aangegeven graag terug te willen keren bij FC Twente en mee te willen werken aan het herstel van de club, zijn betrokkenheid is heel groot. Met zijn ervaring kan hij veel voor het team betekenen.”  

De carrière van Wout Brama

Als 12-jarige jeugdspeler kwam Brama in 1999 binnen bij de FC Twente Voetbalacademie. Hij doorliep de hele jeugdopleiding en debuteerde in 2005 in de eerste selectie. Wout Brama maakte met het winnen van de landstitel, de KNVB beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal alle grote successen mee en groeide uit tot een speler die nauw betrokken was bij de club. Bovendien is Brama met 66 Europese wedstrijden achter zijn naam recordhouder bij FC Twente. In het najaar van 2014 vertrok Brama naar PEC Zwolle en begin 2017 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Afgelopen seizoen speelde Brama in Australië voor Central Coast Mariners.

Cijfers & Feiten: Wout Brama
bij FC Twente
Competitie232 wedstrijden6 doelpunten
KNVB beker23 wedstrijden1 doelpunt 
Europees66 wedstrijden1 doelpunt
Interlands3 (A-interlands)10 (Jong Oranje)