Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

#wijblijven: “Ik woon in China en mijn seizoenkaart heb ik verlengd”

Gedurende de seizoenkaartcampagne ontvangen we dagelijks bijzondere berichten van onze supporters. FC Twente-supporter Niek Hammer verlengde onlangs zijn seizoenkaart, ondanks dat hij woonachtig is in China, en het grootste deel van de thuiswedstrijden moet missen.

Chinawebsite

Niek Hammer (41 ) woont sinds twee jaar met zijn gezin in China en heeft bij elkaar al 28 jaar  samen met zijn vader en broer een seizoenkaart van FC Twente. “Ik heb nooit overwogen om mijn kaart op te zeggen”, zegt Hammer. “In Het Diekman Stadion was ik al seizoenkaarthouder en ik heb vele hoogtepunten van FC Twente mee mogen maken.”

In 2000 ging Hammer werken voor Hotel Okura, een Japanse hotelketen. “Dat was in Amsterdam en kon ik gewoon naar de wedstrijden van FC Twente toe. Twee jaar geleden ben ik  ‘getransfereerd’ naar Hotel Okura in Macau waar ik als General Manager verantwoordelijk ben voor de dagelijkse leiding & bedrijfsvoering. Doordat ik nu in China werk heb ik de laatste tijd bij slechts één wedstrijd in De Grolsch Veste kunnen zijn. Nu maken familie en vrienden gebruik van mijn kaart,  zie het als loyaliteit aan de club, die diep in mij verankerd zit en altijd zal blijven ongeacht waar ik op de wereld woon.”

Door het tijdverschil staat Hammer bij avondwedstrijden middenin de nacht op. “Dat zal komend seizoen ook zo zijn als we op vrijdagavond spelen. Het bezorgt mij een gebroken nacht, maar het maakt het wel extra speciaal om je club te volgen.”