Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Wij zijn bezig aan mooie eindsprint”

FC Twente Vrouwen speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit seizoen werd er al eerder tegen Zwolle gespeeld, die wedstrijd in Enschede eindigde onbeslist (2-2). De voorbeschouwing op de wedstrijd met aanvaller Bente Jansen.

Bente%20jansen

Terugkijkend op het eerste deel van het seizoen kende FC Twente Vrouwen een wat moeizame start. Volgens Jansen heeft het team zich na deze start goed weten te herpakken. “Een combinatie van de knop omzetten en de terugkomst van Tommy Stroot zorgde ervoor dat wij de laatste stap konden zetten. Wij zijn nu ontzettend goed bezig en zetten een mooie eindsprint neer met onder andere overwinningen op Ajax en PSV. Hopelijk kunnen we dit doorzetten tegen PEC Zwolle”, kijkt Jansen vooruit.

Vorige week speelde de FC Twente tegen Excelsior in het kader van de Eredivisie Cup. Die wedstrijd werd gemakkelijk en overtuigend gewonnen (9-2). Het zal echter tegen Zwolle niet hetzelfde zijn. “De wedstrijd tegen Excelsior ging ons erg makkelijk af. Tegen PEC Zwolle zal dat een ander verhaal worden. Zwolle is tegen ons altijd extra gemotiveerd en zijn in staat het ons erg lastig te maken.” Toch zal het een andere wedstrijd worden dan die van eerder dit seizoen. “Wij zitten nu in de flow, spelen met veel vertrouwen en zijn veel georganiseerder dan dat we bij de eerste wedstrijd waren. Als wij ons eigen spel gaan spelen zullen wij de bovenliggende partij zijn."

Blessures

Eerder dit seizoen raakte Elena Dhont ernstig geblesseerd tegen PSV. Door haar blessure zal ze het gehele seizoen niet meer inzetbaar zijn. Na deze klap heeft FC Twente een nieuwe te verwerken gekregen. Elle Peddemors heeft haar kruisband gescheurd en zal ook niet meer spelen dit seizoen. Volgens Jansen opnieuw een klap voor de selectie. “Wij hebben dit seizoen te maken met een aantal vooral zware blessures. Het doet wat met een groep als je te horen krijgt dat meerdere spelers langdurig uitgeschakeld zijn, maar wij moeten de knop omzetten en er proberen extra motivatie uit te halen."