Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Wij moeten verder, weer focussen op het voetbal”

Zaterdagavond (18.30 uur) wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen AZ. Na een bewogen week keek trainer Gonzalo Garcia vrijdagmiddag vooruit op het treffen met huidige nummer twee van de Eredivisie.

Gonzalo garcia
"Beste manier vinden zodat de jongens kunnen presteren"

“We hebben een korte week gehad na de wedstrijd tegen FC Emmen. Een duel dat onze minste was van de serie na de winterstop”, kijkt Gonzalo Garcia terug. “De situatie van afgelopen dagen kost tijd en energie. Wat gebeurd is, is gebeurd, wij moeten verder. Wij moeten ons weer focussen op het voetbal en de beste manier vinden zodat de jongens kunnen presteren.”

“AZ is met Ajax een van de beste teams, een team met heel veel kwaliteit en een goede manier van spelen”, vervolgt Garcia. “Wij moeten als een ploeg de goede zaken weer laten zien, zoals we dat in de eerste wedstrijden na de winterstop gedaan hebben.”

Wout Brama maakt tegen AZ deel uit van de wedstrijdselectie. FC Twente treedt tegen de Alkmaarders aan zonder Javier Espinosa, Aitor en Emil Berggreen. Espinosa is geschorst, Aitor en Berggreen kampen met een blessure. “Verder zijn er nog wat kleine blessures, we moeten kijken hoe dat richting morgen is”, laat Garcia weten. Later op de middag werkt de selectie de afsluitende training af.

FC Twente – AZ, aanvang 18.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Vooruitblik met Gonzalo Garcia en Xandro Schenk