Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Welbions en Scoren in de wijk zetten zich in voor weekendschool in de Hengelose Es

FC Twente, scoren in de wijk en partner Welbions zetten zich gezamenlijk in voor het optimaliseren van de de leefbaarheid in de wijk Hengelose Es in Hengelo. Beide partijen hebben zich afgelopen zondag ingezet voor kinderen van weekendschool 'Toppers op Zondag', door een presentatie te verzorgen middenin de wijk in een appartement van een flatgebouw. 2 klassen met jongeren kregen hier te horen,in het kader van maatschappelijke oriëntatie, over wat Welbions en FC Twente doen in de Hengelose Es. Naast de presentaties werd er een balletje getrapt met elkaar en ontvingen de kinderen een t-shirt van FC Twente.

Img 20201124 wa0003%20 %202

"Toppers Op Zondag" biedt gemotiveerde jongeren, die een steuntje in de rug nodig hebben, de mogelijkheid hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Jongeren die opgroeien in een wat minder kansrijke omgeving bieden zij de mogelijkheid en kansen om vooruit te kijken naar de toekomst, om zich te ontplooien en om meer van de wereld te ontdekken. "Wat wil je later worden, waar ben je goed in." Op de weekendschool maken de jongeren kennis met allerlei beroepen, bedrijven en instellingen. 

De jongeren volgen in het weekend, op zondag, bijeenkomsten die worden verzorgd door gastdocenten uit verschillende vakgebieden. Op die manier maken de jongeren kennis met vele interessante beroepen. Zo biedt de weekendschool ze de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De weekendschool hoopt dat ze hierdoor gemotiveerd en gestimuleerd zullen worden om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep. 

De Stichting  Weekendschool “Toppers Op Zondag” in Twente heeft een eigen traject ontwikkeld, waarin twee varianten centraal staan: "Horizonverbreding" en "Talentontwikkeling". De Weekendschool "Toppers Op Zondag" is ontstaan uit een initiatief van de drie gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo (bron: https://www.toppersopzondag.nl).