Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Weerzien waarnaar lang is uitgekeken

Beste FC Twente-supporter, 

Afgelopen zondag zaten er voor het eerst sinds 25 september (!) weer supporters in het stadion, weliswaar nog maar 4.000, maar het is een begin. Het was een weerzien waarnaar lang is uitgekeken. Ruim een half uur voor aanvang van de wedstrijd betrad de selectie onder luid gejuich het veld. Het lentezonnetje deed de rest. Voetbal hoort met publiek gespeeld te worden, dat is wel weer gebleken.  

We kijken terug op een goede organisatie van de wedstrijd. De supporters waren snel binnen en omdat iedereen zich aan de corona-maatregelen hield, konden we de veiligheid prima garanderen. Het testen verliep helaas niet geheel naar wens. Op zaterdagmiddag waren er lange wachtrijen bij de teststraat op Vliegveld Twente en de CoronaCheck-app werkte vaak niet. Hopelijk dient dit probleem zich niet meer aan en hoeft er in het nieuwe seizoen helemaal niet meer getest te worden.  

Het zou mooi zijn als de diverse versoepelingen die het kabinet heeft doorgevoerd worden doorgezet in de stadions. De winkels en de terrassen zijn weer open. De clubs in het betaald voetbal, FC Twente in het bijzonder, zijn klaar om structureel en op een veilige manier publiek te ontvangen. De wedstrijden van het afgelopen weekend hebben dat duidelijk aangetoond. Dit wordt nog eens ondersteund met de conclusies van ‘Fieldlab Evenementen’. Zij zegt dat vanaf nu onder voorwaarden ‘actieve evenementen in de buitenlucht’ kunnen worden georganiseerd. Dit advies komt na de drie proeven met voetbalwedstrijden bij Almere City, N.E.C. en het Nederlands Elftal.  

Support dgv

De laatste stand van zaken is dat dit weekend in ieder geval niet met publiek wordt gespeeld, maar dat er in overleg met het kabinet wordt gekeken of er voor de resterende drie speelrondes wel beperkt publiek aanwezig kan zijn. Binnenkort volgt hierover uitsluitsel. 

Eind mei willen we starten met de nieuwe seizoenkaartverlenging. Meer informatie volgt de komende weken via de reguliere communicatiekanalen.  

Vorige week hebben we de komst van Jan-Willem Brüggenwirth aangekondigd. Hij is vanaf 1 juli de nieuwe algemeen directeur. Zoals bekend, vertrek ik per 1 september. Dat betekent dat we ruim de tijd hebben de werkzaamheden over te dragen. Jan-Willem heeft de afgelopen dagen laten zien veel zin te hebben in zijn nieuwe functie. We wensen hem heel veel succes bij FC Twente.  

Eerste selectie 

Vorige week, na een prima eerste helft tegen FC Utrecht ging de ploeg van Ron Jans met een voorsprong (1-0) aan de thee. Na de rust kreeg de wedstrijd een totaal ander wedstrijdverloop en stond het binnen een kwartier 1-2. Er was nog voldoende tijd voor de gelijkmaker, maar dat lukte niet. Jammer dat de aanwezige supporters niet beloond werden voor hun geweldige ondersteuning. De play-offs voor Europees voetbal zijn echter nog steeds in zicht. Met het enthousiasme en de inzet van de ploeg is niets mis. Dat gaat een keer beloond worden, wat mij betreft morgen in Limburg tegen Fortuna Sittard. 

FC Twente Vrouwen 

FC Twente Vrouwen startte de play-offs voor de landstitel met een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Door de winst van PSV op Ajax staan de meiden nu tweede op de ranglijst. Zondag wacht een ware kraker, want dan ontvangt de ploeg van Tommy Stroot de nieuwe koploper PSV op Sportcampus Diekman. Dat is een mooie kans om de koppositie weer over te nemen. De wedstrijd is zondag om 12.15 uur live te volgen op ESPN. 

Aanvoerder en international Renate Jansen heeft deze week haar contract met een jaar verlengd. Renate speelt vanaf 2015 voor FC Twente. Caitlin Dijkstra en Jarne Teulings komen FC Twente Vrouwen volgend seizoen versterken. Caitlin en Jarne komen van respectievelijk Ajax en het Belgische RSC Anderlecht. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur