Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Wedstrijdinformatie FC Twente - FC Groningen

Vrijdagavond speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen FC Groningen, aanvang 20.00 uur. Wij verzoeken iedereen om voor het bezoek aan de wedstrijd onderstaande informatie goed door te lezen.

 j5a9721

We doen een dringend beroep op iedereen om zich te houden aan de geldende coronamaatregelen en aanwijzingen van het veiligheidspersoneel. Daarnaast vragen we iedereen de overige zichtbare aanwijzingen op te volgen in en rondom De Grolsch Veste. Het niet naleven van de regels kan negatieve consequenties hebben voor het spelen van wedstrijden met publiek.

Parkeren

Er rijden geen pendelbussen vanaf het terrein van de Universiteit Twente, wel kan daar geparkeerd worden. Het is mogelijk om online voor €5,- een parkeerkaart te bestellen voor P3.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan een bezoek aan De Grolsch Veste moet iedereen de gezondheidscheck hebben ondergaan en alle vragen van deze gezondheidscheck met ‘nee’ kunnen beantwoorden. In het geval van ‘milde’ gezondheidsklachten is er geen toegang tot het stadion.

1,5 meter

Bij het bezoek aan De Grolsch Veste geldt de 1,5 meter-maatregel. Wij verzoeken elke bezoeker om 1,5 meter afstand ook daadwerkelijk tot elkaar te houden.

Tijd van binnenkomst

Op elk ticket staat een tijd van binnenkomst vermeld. Om drukte rondom het stadion en bij het betreden van het stadion te voorkomen, dient iedereen deze tijd op te volgen.

Tourniquetpoortjes

Wanneer je door de tourniquetpoortjes gaat, dien je deze door te duwen met je schouder en niet met je handen. 

Na binnenkomst door naar de tribune

Supporters die door de toegangspoorten komen, wordt verzocht daarna naar de plaats op de tribune te gaan. Het is voor, tijdens, in de rust en na de wedstrijd niet toegestaan om zich op te houden in de grachten of op de omloop van de tweede ring als er geen gebruik wordt gemaakt van de toiletten of catering.

Hygiëne

Na binnenkomst staat er bij iedere ingang een dispenser met handgel, om direct de handen te kunnen reinigen.

Zitplaats

Het is niet toegestaan om in een ander vak, rij of stoelnummer plaats te nemen dan aangegeven op de toegangskaart. Om dit nog meer duidelijk te maken en ook om eenvoudiger te kunnen handhaven, zijn er groene of rode stickers op de stoelen geplakt. Alleen als de 1,5 meter-maatregel goed wordt nageleefd, mogen we de komende wedstrijden weer 8.000 supporters toelaten.

Publiekscatering

De cateringkiosken zijn bij de wedstrijd geopend, met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Wij verzoeken iedereen om met de Vestekaart of per pin te betalen. Om onnodige loopbewegingen te voorkomen wordt er op de tribune bier geschonken door middel van bierrugzakken. Hierbij is uitsluitend betaling per pin mogelijk (geen Vestekaart).

Business catering

In de businesslounges zijn de bars geopend en is er voor iedereen een zitplaats gecreëerd conform de daarbij behorende richtlijnen. 

Toiletten

De toiletgroepen zijn geopend. Bij de heren zijn niet alle urinoirs in werking, om de 1,5 meter te kunnen waarborgen.

Na afloop

In verband met de corona maatregelen kunnen de spelers geen ereronde maken door het stadion, we hopen op jullie begrip. 

Uitstroom supporters

Om de uitstroom van de supporters te verdelen, dienen supporters na de wedstrijd rij voor rij het vak te verlaten. Dit wordt direct na de wedstrijd aangegeven door de stewards die in het vak staan. 

Rookvrij 

Er geldt een rookverbod in De Grolsch Veste. Vanaf het seizoen 2020/’21 zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadions rookvrij.


Bekijk hier de regels uit de COVID-19 noodverordening van Veiligheidsregio Twente. 

CoronaMelder