Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We zien de drive en de groei van ons elftal”

Nu de interlandwedstrijden erop zitten wordt dit weekend de competitie hervat. Zondagmiddag ontvangt FC Twente in De Grolsch Veste PSV. In aanloop het duel de vooruitblik met trainer Ron Jans. 

Ron jans
"Kleine kans dat deze uitslag er zondag voor de wedstrijd is."

Begin deze week testte Queensy Menig positief op corona en moest Godfried Roemeratoe in quarantaine. “Queensy heeft de laatste dagen in isolatie gezeten en is vanmorgen opnieuw getest”, vertelt Ron Jans. “Wanneer de uitslag nu negatief is kan hij morgen aansluiten bij de training.” Godfried Roemeratoe moest in quarantaine en kan pas later getest worden. “Er is nog een kleine kans dat deze uitslag er zondag voor de wedstrijd is en hij alsnog aan kan sluiten”, laat Jans weten. De geblesseerden Dario Dumic en Nathangelo Markelo ontbreken zondag nog in de wedstrijdselectie.

Het duel met PSV is een treffen tussen de nummer drie en vijf op de huidige ranglijst. “PSV kan als ze top spelen geweldig voetbal op de mat leggen, maar dat is eigenlijk nog volop in ontwikkeling”, vervolgt Jans. “In de uitwedstrijd tegen Heracles hadden ze het heel moeilijk en werd het terecht 1-1. Waarom zouden wij dat niet kunnen? We zien en voelen de drive en de groei van ons elftal. PSV heeft heel veel beweging in het team, maar zij zullen zich ook aan moeten passen als wij de bal hebben.”

FC Twente – PSV staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel, aanvang 16.45 uur. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2.

Voor de wedstrijd is er een minuut stilte in verband met het overlijden van Harry van Raaij, voormalig voorzitter en erelid van PSV. 

Joel Drommel: "Veel mooie momenten"


Jesse Bosch: "Kunnen het iedereen lastig maken"