Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We zaten niet in de wedstrijd"

FC Twente is dinsdag in de verloren competitiewedstrijd tegen FC Emmen (2-0) niet goed voor de dag gekomen, vinden trainer Gonzalo Garcia en doelman Joƫl Drommel. "We wilden met druk vooruit spelen, maar we werden teruggedrongen", zegt Drommel na afloop.

Fc%20emmen%20fc%20twente%20%285%29

Ook Garcia zag dat FC Twente niet het spel speelde dat het had willen spelen. "Het was vandaag niet goed. We zaten niet in de wedstrijd, zeker niet in het eerste uur. FC Emmen begon goed, de bal ging snel rond. We probeerden druk te zetten, maar zij speelden zich daar gemakkelijk onderuit. Dat gebeurt ons normaal gesproken niet en heeft ook te maken met de kwaliteiten van FC Emmen. Ons plan was niet anders dan de laatste wedstrijden, maar als je het niet goed doet en de tegenstander doet dat aan de bal wel, dan krijg je een wedstrijd als deze. In het laatste half uur stonden we beter. Maar we hebben de wedstrijd een uur laten gaan en uiteindelijk was het voor ons te laat."

Drommel: "Emmen was sterker"

Drommel wist van tevoren dat FC Twente een lastige wedstrijd te wachten stond. Uit bij een directe concurrent, die met deze overwinning nu acht wedstrijden op rij ongeslagen is in eigen huis. "FC Emmen was veel sterker dan wij. We wilden met druk vooruit spelen, maar ze kregen aan de buitenkant veel ruimte en wij werden teruggedrongen. Je hoopt dan nog dat je met 0-0 de rust ingaat", aldus Drommel, die het spel als FC Twente-onwaardig betitelt. "In de tweede helft gingen we de strijd wel aan en zie je dat we wel kunnen voetballen. We vochten voor elkaar en wonnen tweede ballen. Dan is het jammer dat je geen goal maakt en is het zuur dat je hier met een 2-0 verlies weggaat."