Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We willen om alle prijzen meespelen”

In de winterstop keerde Suzanne Giesen terug bij FC Twente Vrouwen. De speelster maakte afgelopen week in de uitwedstrijd tegen Ajax (1-3 winst) een mooie rentree en vrijdagavond wacht de TOTO KNVB bekerwedstrijd tegen vv Alkmaar. We keken met Giesen vooruit op het bekertreffen.

20201122 fct%20vr ajax%20vr 10482

Tegen Ajax, een wedstrijd in de strijd om de Eredivisie Cup, begon Suzanne Giesen in de basiself. “Ik had niet geheel verwacht dat ik meteen zou beginnen. Ik weet dat ik nog moet groeien naar een hoger niveau, maar het was fijn om weer te spelen en de wedstrijd te winnen van Ajax”, vertelt Giesen. “Ik ben nu een paar weken terug bij FC Twente en ik ben heel goed ontvangen door het team. Toen bekend werd dat ik terugkwam kreeg ik al veel positieve reacties. Veel speelsters waren er vorig seizoen ook al, dus dan is het makkelijker in te stappen.”

In de competitie won FC Twente Vrouwen met 0-4 bij vv Alkmaar. “Wij hebben meer kwaliteit in de ploeg, maar het is en blijft een bekerwedstrijd. Daarin is vaak veel mogelijk. We verwachten dat Alkmaar veel strijd en werklust in de wedstrijd zal gooien, ze zullen er vanaf het begin vol op klappen en alles geven.” Daar moet FC Twente Vrouwen op voorbereid zijn. “Wij moet zorgen dat we voetballend daar het goede tegenover zetten. We spelen om een plek in de halve finale van de beker en wij willen als ploeg dit seizoen om alle prijzen meespelen.”

FC Twente Vrouwen – vv Alkmaar, aanvang 19.30 uur, wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede.