Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We waren niet gelukkig vandaag"

Trainer Gonzalo Garcia zag zijn elftal vrijdagavond tegen Heracles Almelo (2-3) een goede eerste helft spelen. Tegelijkertijd constateerde de oefenmeester dat FC Twente na rust moeite had om tegen het goed georganiseerde Heracles tot kansen te komen.

Ave 1605
Garcia: "Op sommige momenten niet goed genoeg"

"Ondanks de vroege voorsprong na vijf minuten begonnen we niet goed aan de wedstrijd", liet Gonzalo Garcia na afloop weten. "We waren niet gelukkig vandaag en op sommige momenten niet goed genoeg. Na vijftien minuten kregen we de controle en speelden we goed. We stonden hoog en hadden bij balverlies de bal snel terug. In die fase zag ik een paar goede kansen. maar vlak voor rust waren wij aan het slapen bij de gelijkmaker. Dat gebeurt soms in het voetbal en daarna scoorden ze een mooi doelpunt."

"In de tweede helft hadden wij het lastig tegen een goed georganiseerd team, dat met snelle spelers goed kan counteren. Het lukte ons niet om kansen te creĆ«ren. We probeerden tegen het einde meer te forceren door ons systeem te veranderen en met voorzetten te werken. Dat was een keer succesvol, maar dat was niet genoeg. Het is nooit leuk om te verliezen. Dit is onze eerste nederlaag, maar we moeten gewoon  door blijven gaan."

Foto's: Anja Veurink, Frank Hillen & Gerrit Snippert