Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We waren aan het worstelen met onszelf"

FC Twente-trainer Marino Pusic baalt van de nederlaag die zijn ploeg zondag leed tegen MVV. In De Grolsch Veste wonnen de gasten met 0-1. Dat had niet gehoeven, vindt de trainer. "Thuis moet je een wedstrijd altijd winnend willen afsluiten." 

20181014 fct mvv  19433

"We waren aan het worstelen met onszelf", blikt Pusic terug op de eerste helft. "We stonden verdedigend op zich prima, want we gaven niks weg. Maar op de juiste momenten was het te weinig of maakten we de verkeerde beslissingen. In de tweede helft was het duidelijk anders. We waren voortdurend op zoek naar de gelijkmaker en hebben de kansen toen ook gecreƫerd. Maar helaas hebben we niet kunnen scoren."

Teleurstellend

In het laatste half uur zag Pusic een goede instelling bij zijn ploeg. "We waren in die fase keihard op zoek naar een goal. De drang die we toen lieten zien, zouden we een hele wedstrijd moeten kunnen laten zien. Alles bij elkaar is het nu zeer teleurstellend, een volstrekt onnodige nederlaag. Dat is zonde, ook omdat we vandaag de gedeelde koppositie konden pakken. Dit is een wijze les."