Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We vielen in de tweede helft te ver terug”

Trainer Marino Pusic en Michaël Maria zijn blij dat FC Twente in de koker zit voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Dinsdagavond won de ploeg in De Grolsch Veste met 4-2 van Noordwijk.

 fdx8273

“We hadden het aardig in de hand, maar zij scoren twee keer uit een standaardsituatie', zei Maria na afloop. "En dan wordt het toch nog spannend. Gelukkig hebben we de wedstrijd op tijd op slot kunnen gooien.” Daarmee refereert Maria aan de goal van Rafik Zekhnini vlak voor tijd. “Paniek was er niet zo zeer, al weet je wel dat het moeilijk wordt als er toch een tegengoal zou vallen. Maar uiteindelijk hebben we het op tijd kunnen oppakken.”

Winst en dat telt

Marino Pusic was na afloop vooral tevreden over het bereiken van de volgende ronde, ook omdat Noordwijk eerder in het toernooi Sparta Rotterdam uitschakelde. “We hebben gewonnen en dat is wat telt, zeker tegen dit soort tegenstanders. In de eerste helft vond ik ons prima spelen. We creëerden aardig wat en maakten de doelpunten op de juiste momenten. Na de rust denk je de score uit te gaan breiden, maar toen vielen we ver terug. We hielden de bal niet in de ploeg en waren in de tegenstoot te slordig om het af te straffen.”

Komende vrijdag speelt FC Twente weer thuis, dan komt RKC Waalwijk naar De Grolsch Veste

Foto's: Frank Hillen, Bas Everhard

STEM OP DE MAN OF THE MATCH