Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We scoorden vandaag goede goals"

FC Twente won vanavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (5-0). Na afloop blikten trainer Marino Pusic en doelpuntenmaker Peet Bijen terug op de wedstrijd.

 dhs0769

Marino Pusic

“We waren oppermachtig vanavond en daar ben ik heel blij mee. We speelden een uitstekende eerste helft, de tweede helft is dan wat lastiger om door te trekken, omdat zij de schade beperkt probeerden te houden. Desalniettemin was het een goede wedstrijd van ons. Ik vond het mooi om te zien dat we vanavond zo efficiënt waren, daar gaat het uiteindelijk om. Als je goed in de wedstrijd zit, zoals wij vanavond, is het belangrijk dat je dat dan ook uitdrukt in doelpunten en dat hebben we gedaan”, vertelt Pusic. 

Peet Bijen

Peet Bijen was vandaag weer goed voor een doelpunt. De teller staat inmiddels voor hem op zes competitiegoals. “Het is even geleden dat ik heb gescoord. Dit seizoen gaat het verder wel lekker met de doelpunten, maar als ik er volgende week zondag weer een kan maken zou dat lekker zijn”, vertelt Bijen. “We scoorden vandaag goede goals. We namen in de tweede helft geen risico’s meer. Het is natuurlijk altijd leuk om je fans ook in de tweede helft te kunnen vermaken, maar volgende week is er weer een wedstrijd en er komen sowieso nog een aantal drukke weken aan. Aan het einde van de rit is het 5-0 geworden en hebben we niets te klagen. Bij sommige goals hadden we vandaag misschien een beetje geluk, maar dat heb je af en toe ook nodig.”

Foto's: Gerrit Snippert en Frank Hillen

STEM OP DE MAN OF THE MATCH