Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

'We moeten vrijdag de volgende stap zetten'

De jacht op eremetaal gaat onverminderd verder voor FC Twente Vrouwen. Na het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker komt de ploeg van Tommy Stroot vrijdag weer eens in actie in de Eredivisie Vrouwen. PEC Zwolle is daarin de tegenstander. Myrthe Moorrees heeft veel vertrouwen in een goede afloop.

 dhs9560

Halve finale bereikt

FC Twente is nog op twee fronten actief. Afgelopen weekend werd de halve finale van de KNVB Beker ten koste van SC Heerenveen. Myrthe Moorrees was dan ook tevreden met het resultaat. “Het was een lekkere wedstrijd. We wisten dat het voor SC Heerenveen nog de enige mogelijkheid was om een prijs te pakken dit seizoen. Zij gingen er dan ook vol voor. Tot kort voor tijd staat het nog 1-1, maar we blijven op die momenten rustig. We laten in de laatste minuten zien over welke aanvallende kwaliteiten we beschikken en schieten toch nog de 2-1 binnen, wat ook gelijk de overwinning betekende. Dat is gewoon mooi om te zien. De hele ploeg vecht voor elkaar en er staat echt een goed team. Dat geeft veel vertrouwen.”

‘Volgende stap zetten’

Vrijdag wacht PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen. Myrthe Moorrees verwacht een lastig duel, maar is positief over een goede afloop. “Het zal echt niet gemakkelijk worden. PEC Zwolle staat misschien wel laatste in de poule, maar dat betekent niet dat we ze moeten onderschatten. Eerder dit seizoen hebben we een keer verloren en de andere wedstrijd wonnen we met ruime cijfers. Die duels tellen echter niet meer en we zullen er vol voor moeten gaan. Dat zal de tegenstander ook doen. We zullen de bovenliggende partij zijn, maar we moeten waken voor de snelle omschakeling. Daar moeten we scherp in zijn. Als we de lijn van de afgelopen wedstrijden door kunnen trekken moet het goed komen. De groep is hecht en iedereen heeft voor ieder duel er weer veel zin in, zo ook voor vrijdag. We moeten dan de volgende stap zetten.”

Vrijdag 15 maart speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur uit tegen PEC Zwolle in het MAC3Park Stadion.