Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

We moeten volhouden en dat is niet even gemakkelijk

Beste FC Twente-supporter, 

Alvorens Nederland coronavrij is, dienen we ons nog een tijd aan de coronamaatregelen te houden. Sterker nog, het kabinet gaat de coronamaatregelen tot 8 februari aanscherpen. Er komt een avondklok en er gelden strengere regels rond reizen en visite ontvangen. De avondklok gaat zaterdag in. De contactmomenten, vooral tussen jongeren, moeten verder worden teruggebracht en de Britse variant van het coronavirus is volgens premier Rutte letterlijk levensgevaarlijk. Versoepelingen zijn weer mogelijk als ‘de meest kwetsbare mensen’ zijn gevaccineerd. Dit betekent dat we moeten volhouden en dat is niet even gemakkelijk. We zijn blij dat we ook ondanks deze nieuwe maatregelen mogen blijven voetballen. Dat koesteren we. Ik snap best dat sommigen moeite hebben dat er wel ‘gewoon’ gevoetbald wordt, terwijl cafés, restaurants, musea en theaters al maanden op slot zitten. Voetbal op tv is echter een van de weinige overgebleven beetjes vertier om de lockdown door te komen. Naast de spelers en de technische staf is er slechts een beperkt aantal mensen aanwezig in het stadion: EHBO’ers, beveiligers, de mensen die de tv-uitzending mogelijk maken en – in afgeslankte vorm - de pers. Daarnaast is een beperkt aantal medewerkers van de thuisclub aanwezig. Het aantal bewegingen (van en naar het stadion) is echt beperkt. Het is wat mij betreft dus legitiem om door te blijven voetballen. 

Ave 0742 00

Achter de schermen zijn we natuurlijk druk bezig alle (financiële) consequenties van spelen zonder publiek te duiden en oplossingen aan te dragen. Naast heel veel sectoren zit ook het betaald voetbal in zwaar weer, maar we gaan door bij FC Twente. Nee, we moeten door.

Eerste elftal

De confrontaties in het nieuwe  jaar met FC Emmen, Ajax en FC Groningen leverden vier punten op. Dat betekent dat de ploeg van Ron Jans op dit moment een verdienstelijke zevende plek inneemt op de ranglijst. Zondag wacht VVV-Venlo met topscorer Giorgos Giakoumakis in haar midden. Hij scoorde tot nu toe in zeventien competitiewedstrijden maar liefst zestien goals. Voor een speler die niet bij een top-drie-team speelt een bijzondere prestatie. Voor onze verdedigers een mooie uitdaging de doelpuntenteller niet verder te laten oplopen.  Tegen FC Groningen behaalde FC Twente een verdiend punt. De eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Thijs van Leeuwen, exponent van de academie, zette zijn basisdebuut kracht bij met een mooie goal. Helaas viel Tyronne Ebuehi uit met een blessure. Hetzelfde overkwam Jayden Oosterwolde tegen Ajax. Hopelijk zijn ze er snel weer bij. Deze week bereikten we met Feyenoord een overeenkomst over de huur van Luciano Narsingh. Gisteravond zijn we er ook met Luciano uitgekomen. Ron Jans kent de negentienvoudig international nog uit zijn tijd bij sc Heerenveen en verwacht dat Luciano hier de tweede seizoenshelft van waarde voor ons zal zijn. Door het vertrek van enkele huurlingen en de blessure van Vaclav Cerny zaten we wat dun in de aanvallers. We wensen Luciano veel succes toe.  

FC Twente/Heracles Academie

Bram Marsman en Jahnoah Markelo trainen vanaf deze week mee met de eerste selectie van FC Twente. Beide spelers uit de FC Twente/Heracles Academie krijgen drie weken de kans zich te laten zien.   Het is mooi dat opnieuw spelers uit de academie kansen krijgen bij de eerste selectie. Bovendien motiveert het andere jongens uit de opleiding.   

FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen is volop in training voor de tweede seizoenshelft. Met vijf punten achterstand op koploper Ajax en slechts twee op PSV is alles nog mogelijk. Een tweede plek betekent in ieder geval deelname aan de voorronde van de Champions League. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op vrijdag 12 februari op het Diekman tegen Excelsior. 

Voor die tijd speelt het team van Tommy Stroot eerst nog een wedstrijd voor de Eredivisiecup Vrouwen tegen Ajax en een bekerduel tegen VV Alkmaar.  

Grote finaletrekking 'Trots op onze Veste loterij

Aanstaande woensdag is de grote finaletrekking van de ‘Trots op onze Veste loterij’. Iedereen die in het bezit is van loten neemt automatisch deel. Tot woensdag 12.00 uur is het nog mogelijk om loten te kopen via de website. De trekking zal vervolgens in de middag officieel gedaan worden door een notaris, waarna de uitslag woensdagavond bekend wordt gemaakt via de social media kanalen van FC Twente en de website van de loterij: www.trotsoponzevesteloterij.nl. Ben zeer benieuwd wie de hoofdprijs, een Volkwagen Polo, gaat winnen. De loterij gaat de stichting ‘Onze Veste’ in ieder geval een prachtig startbedrag opleveren voor het onderhoud van De Grolsch Veste.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur