Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We moeten vertrouwen hebben in onszelf”

Zondagmiddag (12.15 uur) trapt FC Twente Vrouwen op sportpark De Toekomst af tegen Ajax. Met de play-offs in aantocht spelen beide teams in Amsterdam de finale van de Eredivisie Cup. In aanloop naar deze eindstrijd kijken we met verdediger en Oranje-international Kika van Es (29) vooruit. 

Van es
"Wij willen prijzen pakken."

Zondag speelt Kika van Es een finale tegen haar oude club. “Het is altijd leuk om topwedstrijden te spelen, dat we met deze wedstrijd ook nog een prijs kunnen pakken maakt het extra mooi. Ajax is een goed voetballende ploeg met veel ervaring en een aantal goede talenten. Bovendien hebben ze veel routine en weten ze hoe ze onder druk moeten presteren. Met de snelheid van hun aanvalsters moeten wij alert zijn op de ruimte in onze rug. We moeten vertrouwen hebben in onszelf. Wij moeten proberen te durven voetballen en de duels winnen. Wij willen prijzen pakken, dus als je daar zoals zondag de kans voor krijgt moet je daar 100% voor gaan.”

"We gaan mooie wedstrijden spelen."

Het competitieschema van de play-offs is bekend gemaakt, na de Eredivisie Cup finale speelt FC Twente wekelijks topduels om het kampioenschap. Van Es kijkt er naar uit om nog meer van zulke wedstrijden te spelen “De play-offs zullen erg spannend worden. De ploegen staan qua punten dicht bij elkaar. Na de Eredivisie Cup finale zal ik eerst aansluiten bij de Oranje Leeuwinnen en ga ik genieten van deze interlandperiode. We gaan mooie wedstrijden spelen, waarbij het aan mij is om te laten zien wat ik kan en dat ik van waarde kan zijn voor het team.”

Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen is zondag vanaf 12.15 uur live te zien op ESPN.