Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We kijken uit naar maandag"

Maandagmiddag staat er een mooie voetbalmiddag op het programma in De Grolsch Veste. Om 14.30 uur trapt FC Twente af tegen Jong AZ. Bij winst is het team van trainer Marino Pusic niet meer te achterhalen door Sparta Rotterdam en is het kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdag blikte Pusic vooruit op de ontmoeting.

20190420 training 21912
"Kampioenswedstrijden hebben hun eigen dynamiek"

Dinsdag werd bekend dat de wedstrijd tegen Jong Ajax niet door kon gaan. “We moesten even omschakelen toen we hoorden dat de eerstvolgende wedstrijd niet op vrijdag, maar op maandag zou zijn. Dat is gelukkig vrij snel gebeurd, spelers zijn heel flexibel. We hebben het trainingsprogramma aangepast en alle focus was meteen gericht op de wedstrijd tegen Jong AZ”, geeft Pusic aan.

“Iedereen weet waar we voor spelen. We willen natuurlijk heel graag voor eigen publiek kampioen worden, dat hebben de supporters verdiend. We kijken uit naar maandag. Het is echter nog niet gespeeld. Iedereen weet hoe lastig we het hadden in Alkmaar (1-2 winst red.). De eerste helft speelden we redelijk, maar de tweede helft was niet goed. We zullen vanaf het begin bij de les moeten zijn. Ik heb gisteren nog met eigen ogen kunnen zien dat Jong AZ een talentvolle groep heeft, ze verloren zeer ongelukkig van MVV. Kampioenswedstrijden hebben hun eigen dynamiek, maar onze groep heeft nog veel energie en we gaan heel gemotiveerd de wedstrijd in.”

Selectie

“Het voordeel van het annuleren van het duel tegen Jong Ajax is dat Wout Brama en Cristian Gonzalez nu iets langer de tijd hebben om te herstellen. We zullen maandag zien of die tijd lang genoeg is.” Pusic kan maandag, naast de langdurig geblesseerden, in ieder geval niet beschikken over Nacho. De Spanjaard pakte tegen Telstar zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. 

FC Twente – Jong AZ staat maandag onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti.