Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We hebben geknokt als leeuwen"

Na afloop van Ajax-FC Twente blikte trainer Ron Jans terug op de mooie zege in Amsterdam.

135135

Rons Jans: "Het gaat er in een wedstrijd uiteindelijk om hoe efficiƫnt je bent. Ajax heeft ook best veel kansen gehad, maar dit voelt zeker niet onverdiend." Aan de andere kant zette FC Twente er een groot aantal kansen tegenover. Met name in de tweede helft dook FC Twente veelvuldig op voor het Ajax-doel.

"De jongens hebben veel meters gemaakt."

"Het doelpunt was misschien wel de zesde kans van ons. We hebben geknokt als leeuwen en de spelers hebben geprobeerd het speelplan zo goed mogelijk uit te voeren. We wilden Ajax niet aan het voetballen laten komen, we wilden ze al vastzetten bij de doeltrap. Zo hebben we ook een paar keer de bal veroverd. En waar ik ook heel tevreden over ben, is de manier waarop we diep hebben verdedigd. Liverpool (tegenstander van Ajax in de Champions League, red.) deed dat ook: hoog rond de middenlijn, maar soms ook vanaf de eigen zestien. Dat hebben wij goed gedaan. De jongens hebben veel meters gemaakt. Dat vind ik hartstikke mooi."

Lees meer reacties >