Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“We hebben een goede week gehad”

Zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Kik Pierie keert terug in de selectie tegen de Alkmaarders. We blikten met trainer Ron Jans vooruit. 

Ron%20jans

Ron Jans verwelkomde Kik Pierie begin deze week weer bij de groep. De verdediger ontbrak tegen Willem II wegens ziekte en is weer inzetbaar. “We hebben in het begin van de week even wat gas teruggenomen”, vertelt Jans. “Om op die manier sommige spelers weer fris te maken. De laatste weken kampte een aantal jongens met kleine klachten en moesten zij delen van de training soms overslaan. Dat heeft de laatste dagen gewerkt en ook vandaag was de beleving weer prima. Ik vind dat we een goede week hebben gehad. Kik is terug en Wout is ook weer verder”, aldus Jans, die alleen Mees Hilgers moet missen vanwege een heupblessure. 

 AZ staat momenteel op een derde plaats in de Eredivisie. “Dat we ons van de beste kant laten zien in de wedstrijden tegen de beterende voetballende ploegen, is meer dan iets waar we ons aan vast kunnen houden”, vervolgt Jans. “Alleen het laatste uur van de uitwedstrijd tegen PSV hadden we niets in te brengen. Voor de rest hebben we in de wedstrijden tegen de topteams punten gepakt of hebben we goede wedstrijden gespeeld. Ik verwacht dat beide teams morgen zo veel mogelijk vanuit hun eigen speelwijze gaan spelen.”

AZ – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Afsluitende training in beeld