Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

We gaan voor kwaliteit met vakmensen

Beste FC Twente-supporter,

Sinds maandag hebben we in ons land te maken met een versoepeling van een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De restaurants en cafés hebben hun deuren weer geopend, er komt ruimte voor een zomervakantie in Europa, het openbaar vervoer rijdt weer volgens de dienstregeling en sporten voor jeugd tot en met 18 jaar kan weer zonder belemmeringen. Dat geldt dus ook voor de spelers van de Voetbalacademie. Zij hebben bijna drie maanden niet volledig kunnen trainen en keken begin deze week natuurlijk uit naar dat moment, voor het jeugdvoetbal een mooie stap. Die stap zouden we in de Eredivisie ook willen zetten, maar momenteel hebben we op het veld nog te maken met de 1,5 meter afstand.

Logo 01

Eredivisie
Deze week zijn tijdens de vergadering met alle Eredivisieclubs grove contouren geschetst voor de start van het nieuwe seizoen. We hopen dat de competitie vanaf half september kan worden hervat, het liefst natuurlijk met publiek, en dat we in augustus oefenduels mogen spelen. Duidelijkheid hierover verwachten we de komende weken te kunnen geven. 

Ik begrijp dat velen benieuwd zijn wanneer de nieuwe technisch directeur en de nieuwe trainer worden gepresenteerd. Uiteraard zijn we hier volop mee bezig. We voeren momenteel gesprekken en de komende dagen krijgen deze een vervolg. We gaan voor kwaliteit met vakmensen.

FC Twente Vrouwen
Afgelopen week verlengden Licia Darnoud, Sabrine Ellouzi en Sophie Pieterson hun contract bij FC Twente Vrouwen en werd bekend dat keepster Inge Tijink overkomt van Borussia Bocholt. Daarmee is de selectie van FC Twente Vrouwen voor komend seizoen in principe rond.

TV-opbrengsten
Deze week is er duidelijkheid gekomen over de verdeling van de tv-opbrengsten voor komend seizoen. Aangezien het afgebroken seizoen wordt meegeteld in de verdeelsleutel voor de tv-gelden zakken we op basis van de sportieve prestaties in de laatste tien seizoenen van plaats elf naar plaats dertien. Dit scheelt ons komend seizoen 3,5 ton aan inkomsten, dat is zuur. Door de sportieve prestaties van de afgelopen jaren zijn we veel punten kwijtgeraakt. Het laatste seizoen telt als factor 18 mee, het jaar ervoor (Keuken Kampioen Divisie) als factor 17, dat betekent 17 keer 0 punten. Komend seizoen vervalt de tweede plaats uit 2011, we weten dat we er hard aan moeten werken om op deze ranglijst weer te klimmen.

MEYBA
Gelukkig is er ook mooi nieuws. Afgelopen woensdag hebben we onze nieuwe Teamwear partner voor de komende seizoenen bekend gemaakt. We spelen met ingang van het nieuwe seizoen in shirts van het merk MEYBA. Dit Spaanse sportkledingmerk, bekend in de jaren ’80 en ’90 van onder meer Barcelona, Atletico Madrid en Real Betis, ziet in FC Twente het platform voor de herlancering van haar merk. We kijken uit naar de samenwerking met dit mooie merk, waarbij we Kicks ’21 in een andere vorm in de Fanstore terug willen laten komen. Begin juli zullen we het nieuwe shirt presenteren, eind juli is het verkrijgbaar.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur