Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Wanprestatie geleverd, heel pijnlijk"

Een teleurstellende avond in De Grolsch Veste. FC Twente verloor vrijdagavond met 2-5 van Jong Ajax. De reacties van trainer Marino Pusic en aanvoerder Wout Brama na afloop. 

20181130 fct jong ajax 5835

"We hebben een wanprestatie geleverd", was trainer Marino Pusic na afloop duidelijk. "Soms speel je zulke wedstrijden en vanavond was dat het geval. We begonnen aardig. Kwamen op voorsprong, maar na de 1-1 kwam er twijfel in het spel. We kregen nog wel goede kansen om op 2-1 te komen en daarna krijgen wij de 2e en 3e goal tegen. Dat was een domper. Toen we direct na rust de 2-3 maakten weet je dat er nog wat in zit. We kregen de penalty tegen en daarna was het mentaal moeilijk terug te komen. We kregen klap na klap", aldus Pusic, die komende wedstrijd niet kan beschikken over de geschorsten Holscher, Aitor en Gonzalez. "De emoties lopen dan op en dat is onprofessioneel. De schade is dan groot." Na afloop van de wedstrijd reageerde het publiek met een fluitconcert richting het elftal. "Dat hebben we verdiend. Na een wanprestatie moet je er ook met zijn allen staan, het meest pijnlijke is nog dat we het publiek niet konden vermaken. Dan moet je met de billen bloot."

Wout Brama: "Heel pijnlijk"

“We begonnen nog wel goed, we hadden druk naar voren, wat we niet lang vast konden houden. Jong Ajax had de gehele wedstrijd veel wisselingen en dat maakte het erg moeilijk voor ons. We scoren direct na rust de aansluitingstreffer, maar gelijk daarna werd het weer slecht. Dan krijgen we door een domme fout van mij een penalty tegen, waarna het eigenlijk gelijk over is. Het was gewoon heel pijnlijk vanavond. Als je thuis met 2-5 verliest moet je je gewoon schamen. Na de wedstrijd was de reactie van het publiek terecht."

Foto's: Frank Hillen en Bas Everhard