Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Vuur terug in mijn spel”

Jeroen van der Lely stapte maandagavond met wat gezonde spanning in het lichaam het veld op van het Trainingscentrum. Na vier maanden eruit te zijn geweest met een knieblessure maakte Van der Lely in de wedstrijd van Jong FC Twente tegen Jong PEC Zwolle zijn rentree.

20190304 jong%20fct jong%20pec%20zwolle 14570
“Als je op het veld staat voel je pas wat je gemist hebt."

“Het was echt lekker om weer mijn minuten te maken”, vertelt Van der Lely. “Als je op het veld staat voel je pas wat je gemist hebt. Ik was maandag voor de wedstrijd gespannen, terwijl ik dat normaal helemaal niet zo heb. Na een paar weken met de groep getraind te hebben was het heerlijk om weer te spelen.”

Half november liep Van der Lely tijdens een oefenwedstrijd in Hengelo een knieblessure op. Bij een actie om de bal van de lijn te halen schoot zijn knie uit de kom. “Toen het gebeurde dacht ik dat ik alles had afgescheurd, een hele vreemde situatie als ik eraan terugdenk. Dan valt het uiteindelijk mee als je er ‘maar’ vier maanden uit bent met een knieblessure.”

In die periode revalideerde Van der Lely bij Pro-F in Enschede. “Dan ben je voor een groot deel op jezelf aangewezen en dat zet je wel eens aan het denken. Ik draaide natuurlijk geen lekker seizoen en dan kan het fijn zijn om even afstand te nemen. Om je oude energie weer terug te winnen. Na de zomer merkte ik namelijk dat ik steeds passiever werd en met steeds minder vertrouwen voetbalde, last van de naweeën van vorig seizoen. Als ik op het veld stond wilde ik altijd winnen, elk partijtje op de training, maar nu werd ik steeds gelatener. Dat paste helemaal niet bij mij.”

Afgelopen weken merkte Van der Lely al dat hij met een ander gevoel terugkeerde bij de groep op het trainingsveld. Het moment om speelminuten te maken na zijn revalidatie was maandagavond aangebroken. “Het voelde echt goed. Ik merkte dat mijn vuur weer terug is in mijn spel. Met Jong FC Twente spelen heb ik vaker gedaan, maar het was echt een verschil met vorig seizoen. De beloften hebben een goede ploeg en je speelt tegen teams met dezelfde instelling. Dat is wel anders dan vorig jaar tegen amateurteams. Ik merkte maandag op het veld hoe veel ik het spelen van wedstrijden gemist heb de afgelopen tijd. Daarom is het fijn dat ik nu weer minuten heb gemaakt, het begin is er met 45 minuten.”