Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Voetbal nu even bijzaak

Vanmiddag zijn er verdergaande maatregelen bekend gemaakt om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. 

Paul van der Kraan: “De situatie waar we ons met de samenleving momenteel in bevinden is uitzonderlijk. Voetbal is terecht naar de achtergrond geschoven. De gezondheid van een ieder staat voorop, voetbal is nu even bijzaak.”

Zojuist heeft de KNVB onderstaand bericht gecommuniceerd. Dit betekent dat sowieso ook de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, van zondag 5 april, zal worden uitgesteld.

Logo fctwente header

Geen voetbalwedstrijden tot en met 6 april

De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle Nederlandse competities van het betaald- en amateurvoetbal.
De consequenties voor alle wedstrijden op het veld en in de zaal, bij de mannen, vrouwen en de jeugd, kunnen later bekendgemaakt worden. Tot en met 6 april stonden er inmiddels al geen interlands meer gepland.

Het kabinet heeft vanmiddag tevens bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal. Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.