Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Verschrikkelijk door het ijs gezakt"

Een teleurstellende avond deze zaterdag in Sittard. FC Twente ging met 3-0 onderuit bij Fortuna. Na afloop keken trainer Ron Jans en Wout Brama terug op het duel. “Teleurgesteld, ontgoocheld en ook boos”, omschreef Jans zijn gevoel.

20210501 fortuna%20sittard fct 23328
"Teleurgesteld, ontgoocheld en ook boos."

Trainer Ron Jans: “Je kunt verliezen, maar je kunt niet verliezen zonder strijd te leveren. In de tweede helft zijn we verschrikkelijk door het ijs gezakt. De gelatenheid in de tweede helft stoorde me het meest. In de eerste helft was het gelijkwaardig en dan zakt het zo ver in elkaar, dat heb ik niet eerder meegemaakt dit seizoen. We waren weerloos, als Joël Drommel die ballen niet pakt wordt het zo 5-0.”

“Elke keer hebben we een goed gevoel en een kans om het om te draaien”, vervolgt Jans. “Dit was het moment, want langer konden we niet wachten. Het is nu de bezem erdoor, volgende week tegen Heracles moeten we een heel andere mentaliteit hebben dan dit.”

“Ik verwacht van de jongens die al langer meelopen een andere wedstrijdmentaliteit. Daar gaan we volgende week ook op selecteren, dat moet echt anders. We hebben nog drie wedstrijden te gaan en komende week beginnen we thuis tegen Heracles, maar op dit moment is het even puin ruimen. Ik ben enorm teleurgesteld, ontgoocheld en ook boos.”

Onderuit bij Fortuna Sittard

Wout Brama: "In topsport gelden geen excuses"