Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Verbeek: “Uiteindelijk loon naar werken”

FC Twente zit bij de laatste vier van het bekertoernooi en dus donderdagavond in de koker. Verbeek zag zijn ploeg een 0-1 achterstand in de tweede ombuigen naar een 3-1 zege. Het was met name in de tweede helft die de trainer tot tevredenheid stemde. Door de rust te bewaren, maar het tempo te verhogen en meer gevarieerd aan te vallen lukte het uiteindelijk om Cambuur op de knieën te krijgen. 

20180130 fct cambuur 13677

“De eerste helft speelden we in een te laag tempo en was er te weinig spreiding in het spel”, analyseert Verbeek na afloop. “We speelden te pietepeuterig, ondanks dat er af en toe ook mooie dingen waren en we kansen kregen om op voorsprong te komen. Je weet dat Cambuur een aantal gevaarlijke jongens voorin heeft. Wij gaven ruimte weg, waarna er vier spelers bezig waren met hun spits en een andere speler door kon lopen. Ik heb in de rust aangegeven dat er nog 45 minuten waren om het recht te zetten. Dus doorgaan maar geduldig zijn en geen onverantwoorde risico’s nemen, want Cambuur heeft een aantal gevaarlijke mensen voorin.” 

“De tweede helft speelden we sneller en was er ook meer spreiding”, vervolgt Verbeek.  “Maher eiste meer ballen op en het spel ging van links naar rechts. We hebben een aantal jongens die heel wat kunnen met de bal en kregen uiteindelijk loon naar werken. Op de 3-1 valt niets af te dingen. Wanneer we in de eindfase nauwkeuriger waren geweest, had de score nog hoger kunnen uitvallen. Ik kan me voorstellen dat mijn collega trots is op zijn spelers. Ze hebben het lang volgehouden. Verdedigend stak het goed in elkaar en Cambuur was goed vanuit de omschakeling. Wij vonden daar goed een antwoord op. Het is heel mooi dat we de halve finale hebben bereikt, hopelijk gaan we nu ook punten pakken in de competitie.”

Assaidi: “Gelukkig hebben we ‘m over de streep getrokken”

Adam Maher man van de wedstrijd? “Ja”, daar was Oussama Assaidi het wel mee eens. “Hij maakt er twee. Al had ik er zelf ook twee moeten maken. Ik mis een gigantische kans op de 1-0. Dan weet je, als je niet scoort en zij maken ‘m, dat het een moeilijke avond wordt. We maken het onszelf eigenlijk onnodig moeilijk. Gelukkig hebben we’ m nog over de streep getrokken.” Assaidi was weer dominant aanwezig in het veld. Hij wilde constant de bal hebben om vervolgens zijn actie te kunnen maken en de tegenstander op te zoeken. “Ik vind dat je als voetballer de bal moet willen hebben en er wat mee moet doen. Dat probeer ik altijd: iets te creëren. Normaal speel ik beter. Al ging het de tweede helft redelijk goed. Ik voel dat ons voetbal wat beter gaat. Laten we dat doorzetten en punten in de competitie gaan pakken.”

Foto's: Bas Everhard, Frank Hillen en Ron Jonker

Voor FC Twente staat zaterdag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma, woensdag 7 februari speelt de ploeg opnieuw thuis. Dan komt AZ naar De Grolsch Veste (aanvang 18.30 uur).