Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Verbeek: "Er een echt gevecht van gemaakt"

Trainer Gertjan Verbeek vindt dat FC Twente er tegen PSV een echt gevecht van heeft gemaakt. FC Twente verloor zaterdagavond met 0-2 van PSV, maar ging vóór de 0-2 vol op jacht naar de gelijkmaker.

Ave 9054

FC Twente kwam in De Grolsch Veste na vier minuten op achterstand. “Dat was van ons geen goed moment. Dan weet je dat PSV de klasse en het vermogen heeft om de bal rond te laten gaan, en dat wij geen ploeg hebben die hoog druk kan zetten”, geeft Verbeek aan, die in de eerste helft een aantal goede momenten noteerde voor zijn ploeg. “Met name van Assaidi, vanuit de tweede lijn.”

Een echt gevecht

“In de tweede helft hebben we meer naar voren gevoetbald. Ik vind dat we er toen een echt gevecht van hebben gemaakt”, zegt Verbeek, die Adnane Tighadouini bracht voor Cristian Cuevas. “Aan een 0-1 nederlaag zouden we niks hebben gehad. We hebben punten nodig en dat betekent dat je offensief gaat wisselen. Dat zit ook in mij als persoon. Dus dan haal je er een verdediger uit en zet je er een aanvaller in.”

Verdedigend PSV

De jacht op de gelijkmaker dwong PSV in de verdedigende stellingen. “Met Luckassen (voor Bergwijn, red.) kregen zij een extra slot op de deur en stond het hele veld één-op-één. Op dat moment doen we het niet goed, ook omdat zij natuurlijk de individuele klasse hebben om het uit te spelen. Wij hielpen ze wat in het zadel. We bleven opbouwen, terwijl we vaker de lange bal moesten spelen op Hooiveld. Dan schiet je jezelf in de voet. En dat is jammer, want we hadden spelers binnen de lijnen die in de kleine ruimte kunnen toveren.”

Frisse ervan af

“Maar het frisse was ervan af”, vervolgt Verbeek, die PSV in de laatste minuut de 0-2 zag maken. “Dat is geen toeval (vorige week tegen Heracles Almelo won de ploeg ook in de slotfase, red.). PSV bleef gedisciplineerd spelen en behield het vertrouwen. Ze staan ook niet voor niets bovenaan.”

Dinsdag speelt FC Twente opnieuw in De Grolsch Veste. In de kwartfinale van de KNVB Beker tegen SC Cambuur.

Foto's: Ron Jonker, Anja Veurink, Frank Hillen