Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Velden Trainingscentrum Hengelo worden verbeterd

De gemeente Hengelo gaat op korte termijn aan de slag met de noodzakelijke verbetering van de velden op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Dat zijn de gemeente Hengelo en FC Twente overeen gekomen. De gemeente Hengelo stelt hiervoor 3,5 ton beschikbaar.

Luchtfoto trainingscemntrum

FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente en heeft de mogelijkheid om deze overeenkomst vanaf drie jaar af te kopen.

Kunstgras en natuurgras
De velden van sportpark Veldwijk voldeden al langer niet aan de wensen van FC Twente. Met name selectie van het eerste elftal was regelmatig gedwongen uit te wijken naar andere accommodaties. Op dit moment huurt de club van de gemeente één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld voor renovatie van het kunstgrasveld en de natuurgrasvelden.
Daarnaast huurt FC Twente een tweede kunstgrasveld en een natuurgrasveld die gedeeld worden met SC Barbaros.

De jeugdteams van de Voetbalacademie (onder- en middenbouw) en FC Twente Vrouwen trainen op de velden van Sportcampus Diekman in Enschede.