Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Vandaag in 2001: Volksfeest en bekerwinst in De Kuip

24 mei is een bijzondere datum in de geschiedenis van FC Twente. Op Hemelvaartsdag 2001 werd ten koste van PSV de KNVB Beker gewonnen. Meer dan 35.000 supporters reisden af naar Rotterdam en zagen Sander Boschker tijdens de strafschoppenserie uitgroeien tot bekerheld. Drie gestopte strafschoppen zorgden dat FC Twente, een jaar na de vuurwerkramp in Enschede, de beker veroverde. Een groot voetbalfeest barstte los in De Kuip en in Twente en omstreken.  

2001 beker

FOXSports DOC uit 2017: "Geschenk uit de hemel”

In ‘Geschenk uit de hemel’, was in 2017 te zien op FOX Sports, in deze documentaire vertellen Sander Boschker, Erik ten Hag, Jeroen Heubach en FC Twente-supporters Willy en Herman Stokkers, Johnny Wagenaar en Martin en Jessie van der Molen over de enorme betekenis die de bekerwinst van 2001 had voor hen en de stad Enschede, in het licht van de vuurwerkramp een jaar eerder. De documentaire is te bekijk in onderstaande videoplayer. 


35.000 Tukkers on Tour - 24 mei 2001