Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Vanavond Champions League duel met VfL Wolfsburg

Woensdagavond om 19.00 uur speelt FC Twente Vrouwen de return in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League, in De Grolsch Veste tegen VfL Wolfsburg. De Duitse grootmacht was in de eerste wedstrijd met 6-0 een maat te groot. Ondanks de ruime nederlaag valt er voor FC Twente Vrouwen nog genoeg te behalen. Keepster Daphne van Domselaar blikt vooruit op het treffen in Enschede. “We weten dat VfL Wolfsburg goede spelers in huis heeft. Maar we zullen vooral naar onszelf moeten kijken.” 

20190925 fct%20vr%20 %20sankt%20polten%20vr 03 14

Nationale jeugdelftallen

De negentienjarige doelvrouw heeft al verschillende Nederlandse jeugdteams doorlopen. In 2017 bereikte ze met Oranje onder 19 de halve finale van het Europees Kampioenschap. Een jaar later speelde ze ook op het Wereld Kampioenschap met Oranje onder 20. Hier eindigde het toernooi voor de ‘jonge Leeuwinnen’ in de kwartfinale. Inmiddels is ze doorgestroomd naar Oranje onder 23. Van Domselaar neemt die ervaringen mee naar de wedstrijden voor FC Twente Vrouwen in de UEFA Women’s Champions League, maar beleeft het toch op een andere manier. “Bij Oranje is het niveau ook hoog, maar speel ik nu nog tegen leeftijdsgenoten. In de Champions League spelen we veelal tegen oudere speelsters die behoren tot de wereldtop.”

VfL Wolfsburg

Na de 6-0 nederlaag in het Duitse Wolfsburg zullen de vrouwen van FC Twente zich moeten voorbereiden op een pittige returnwedstrijd. Volgens van Domselaar valt er nog wel wat te behalen. “We moeten uiteraard genieten van dit podium. Maar natuurlijk we zullen ook goed moeten verdedigen. Juist van daaruit moeten we kansen proberen te creëren. Wat we nog willen bereiken, is ook in deze ronde van het toernooi een doelpunt te maken.”

VfL Wolfsburg heeft in de eerste wedstrijd van het tweeluik laten zien een echte topploeg te zijn. Voor FC Twente Vrouwen is dat niet het meest belangrijk. “We zullen vooral naar onszelf moeten kijken. We weten dat Wolfsburg goede speelsters heeft, maar daar zullen we niet zo veel aan kunnen doen. We zullen vooral onszelf moeten verbeteren”, zegt Daphne van Domselaar. Ondertussen leert ze ook van haar medespeelsters met jarenlange internationale ervaring. “Die kunnen je meegeven dat je van deze wedstrijden moet genieten. Je zal ze misschien nooit meer spelen.”

Ook naar FC Twente Vrouwen - VfL Wolfsburg?

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 5,-. De verkoop verloopt via kaartverkoop.fctwente.nl of op werkdagen bij de receptie van De Grolsch Veste (09.00 tot 17.00 uur). 

Voor deze wedstrijd heb je geen Clubcard nodig, iedereen kan eenvoudig kaarten kopen. Seizoenkaarthouders van FC Twente Vrouwen en seizoenkaart- en Premium Seat-houders van FC Twente hebben korting ten opzichte van niet-seizoenkaarthouders. 

Klik hier voor meer informatie.