Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Van onze eigen kracht uitgaan"

Vrijdag hervat FC Twente Vrouwen de Eredivisie Vrouwen. Na de wedstrijd voor de KNVB Beker tegen SteDoCo (3-0 winst) is dit pas de tweede krachtmeting in competitieverband van 2019. Tegenstander is Achilles ’29. Nina Stapelfeldt blikt vooruit: 

Nina%20stapelfeldt

Klaar voor tweede seizoenshelft

Op 21 december speelde FC Twente de laatste wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen. Daarna begon de winterstop. Inmiddels heeft de ploeg van trainer Tommy Stroot de eerste bekerwedstrijd alweer achter de rug en er is volgens Nina Stapelfeldt goed gewerkt om klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. “We zijn nu al weer een tijdje bezig. De focus lag in het begin van het jaar op kracht- en conditietraining, zodat iedereen klaar is voor de tweede seizoenshelft. We hebben een aantal oefenwedstrijden gespeeld, maar dat is anders dan in competitieverband. De beker was de eerste test. Het was op zich geen slechte wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we wel een makkelijke overwinning geboekt. Er kunnen altijd zaken beter. Daar hebben we in de afgelopen weken aan kunnen werken. Het gevoel is goed in de groep en ik weet zeker dat iedereen ontzettend veel zin heeft in de tweede seizoenshelft.”

Volledige focus

Het eerste duel in de Eredivisie Vrouwen van 2019 is ook gelijk de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Volgende week starten namelijk de play-offs. Toch wordt er niet vooruit gekeken, maar is alleen het treffen met Achilles’29 belangrijk, zo geeft Nina Stapelfeldt aan. “We zijn nog niet bezig met de play-offs, het enige wat telt is een overwinning op Achilles’29. Wij zijn de favoriet vrijdag maar het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Wij zullen er serieus in moeten gaan en ze absoluut niet moeten onderschatten. Wij zullen wel het spel moeten maken en het balbezitpercentage zal in ons voordeel zijn. We moeten uitgaan van onze eigen krachten en dan komt het zeker goed.“

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur thuis tegen Achilles'29, op Sportpark 't Wilbert(Achilles'12) in Hengelo.