Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Van onszelf verloren aan de bal"

Ron Jans was dinsdagavond na afloop van de nederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-2) niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. Hij vond dat zijn ploeg de verliespartij in de eigen Grolsch Veste, in de laatste wedstrijd van 2020, grotendeels aan zichzelf te wijten had.

20201222 fct sparta 12550
"Verrast door het niveau van vandaag"

Dat FC Twente verloor van Sparta, verraste Jans nog niet zo zeer. De manier waarop des te meer. "Want ik heb het gevoel dat hun keeper weinig reddingen heeft hoeven te verrichten. Aan de bal was het misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hadden moeite met de kopduels, lange ballen, tweede ballen en duels. Dan wordt het niks en is de nederlaag ook verklaarbaar. Ik ben verrast door het niveau dat we vandaag hebben laten zien."

"En Sparta heeft ons goed bestreden. Ze hebben een belangrijk wapen bij ons weggehaald, namelijk het drukzetten." Daar kwam FC Twente niet aan toe. "Want Sparta bouwt niet op. Dan gaat het om lange ballen. Maar we hebben vooral van onszelf verloren aan de bal. Dat was heel erg onder ons niveau en dat ligt niet alleen aan een tactisch goed ingestelde tegenstanders", meent Jans, die kritisch is op het spel. "Ik vond ons dramatisch. Ballen over de zijlijn, technische fouten. Dan zie je ook dat de aanvallers statischer worden en geforceerder gaan spelen. We hebben vandaag slecht gepresteerd." 

Statistieken

Foto's: Bas Everhard & Gerrit Snippert