Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Van Ons – de schaal kwam naar Twente

2 mei 2010. Deze datum staat met hoofdletters geschreven in de historie van onze club. Vandaag is het tien jaar geleden dat de schaal naar Twente kwam. Met een speciale documentaire, een magazine en volop aandacht via onze social media kanalen en in de regionale media kun je vandaag de landstitel opnieuw beleven.

Imgl9872
10 jaar na de titel - de mooiste verhalen

‘Van Ons’ in première op FOX Sports (20.30 uur)

De documentaire ‘Van Ons – de schaal kwam naar Twente’ gaat zaterdag 2 mei om 20.30 uur in première op FOX Sports. Aan de hand van vier bijzondere verhalen gaan we terug in de tijd, om de bijzonderheid van die titel te markeren. De ‘docu’ is een vrije vertelling van een kampioenschap, dat zijn beslag kreeg op een bijzondere dag in mei. Een moment dat voelde als soort van bevrijding voor club, stad en streek.

Lees op deze pagina meer over de documentaire

Magazine - ‘Van Ons’ – de schaal kwam naar Twente

Tien jaar na de titel, de mooiste verhalen. Een speciaal magazine dat mede mogelijk is gemaakt door supportersvereniging De Vriendenkring. Aan de hand van uiteenlopende verhalen blikken we in deze speciale uitgave van 84 pagina’s terug. Verhalen waarin met name plaats is ingeruimd voor personen die achter de schermen een belangrijke rol speelden of voor supporters bij wie het kampioenschap een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Met hun ervaringen willen we de lezer weer even mee terug te nemen naar het grootste succes in de historie van de club.

Zorginstellingen
De uitgave ‘Van Ons -  de schaal kwam naar Twente’ is deze week door de inzet van De Vriendenkring, medewerkers van Scoren in de wijk en vrijwilligers van de club verspreid bij de zorginstellingen in de regio Twente. Voor de oudere supporters die zeker in deze tijd extra aandacht verdienen. 

Supporters die de uitgave fysiek willen lezen, het magazine is voor €3,95 te verkrijgen bij Fanstore De Grolsch Veste en de Outlet in het centrum, de vestigingen van boekhandel Broekhuis en bij Sigarenmagazijn Schepers aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Lees hier het magazine

Herbeleef de landstitel op social media 

Zaterdag nemen we je op onze social media kanalen mee terug naar 2 mei 2010. In de tijd dat we het kampioenschap nog niet met elkaar konden delen via de nu zo vertrouwde social media. Op het officiële Instagram, Twitter, Facebook en YouTube account van de club zie je zaterdag unieke beelden de revue passeren, zodat je de landstitel op een speciale manier kunt herbeleven. Ook RTV Oost besteedt zaterdag uitgebreid aandacht aan 2 mei 2010.