Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Van Domselaar: "Er liggen veel kansen voor ons"

De jacht op de beker gaat door. De ploeg van Tommy Stroot strijdt vrijdagavond in Amsterdam tegen Ajax om de KNVB Beker. Daphne van Domselaar heeft vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd.

Daphne

Plaatsing voor het EK O19

Daphne van Domselaar heeft de interlandperiode als positief ervaren. Ze heeft zich samen met O19 geplaatst voor het EK dat van 16 tot en met 28 juli in Schotland plaatsvindt. “Ik vind dat ik mijzelf goed heb kunnen laten zien in de wedstrijden tegen Rusland en IJsland. We hebben een goed resultaat neergezet en ons geplaatst voor het EK, ik ben trots op het team.“ Ondertussen is ze terug bij haar ploeg in Twente en gaat de focus uit naar de bekercompetitie. De kwartfinale, thuis tegen Heereveen was een heftige wedstrijd. SC Heerenveen wist veel druk uit te oefenen op FC Twente, maar toch wist de thuisploeg als eerste op voorsprong te komen. De ploeg kreeg grote kansen en wist de wedstrijd uiteindelijk om te buigen tot een 2-1 overwinning.

‘Focus op de halve finale’ 

Vrijdag wacht FC Twente Vrouwen, misschien wel de topwedstrijd in de beker. De ploeg treft Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Daphne verwacht een lastig duel, maar heeft er alle vertrouwen in een positieve afloop. “Ajax is een zware tegenstander, je kan het treffen tegen Ajax dan ook wel een finale noemen. De andere halve finale wordt gestreden tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle. Wij hebben op papier de beste tegenstander, ik verwacht een defensief Ajax, dat zich aan hun eigen systeem houdt van de afgelopen tijd. Ik denk echter wel dat er kansen voor ons liggen en dat wij het spel moeten gaan maken. Als ons dat lukt dan zijn er mogelijkheden om een goed resultaat neer te zetten. Waar we voor moeten waken zijn de snelle uitbraken van Ajax, maar als we daar grip op kunnen krijgen, kan dat alleen maar positief uitpakken voor ons. We moeten goed staan en ervoor zorgen dat we kansen creëren. We hebben als team veel vertrouwen in een positieve afloop van de wedstrijd.

Vrijdag 12 april speelt FC Twente Vrouwen de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax op de Sportcomplex de Toekomst in Amsterdam.