Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Václav Černý naar FC Twente

Václav Černý speelt komend seizoen voor FC Twente. De 22-jarige Tsjechische aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van FC Utrecht en sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Ron Jans.

Cerny%20groot

Václav Černý: “Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek. Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen. Ik ken FC Twente goed, ik ben immers al zes jaar in Nederland. Mijn eerste goal in de eredivisie maakte ik tegen FC Twente, dat was voor mij persoonlijk een bijzonder moment. De club heeft een prachtig stadion met een geweldige sfeer. Grote spelers hebben hier gespeeld. Ik heb er heel veel zin in. ”

Technisch Directeur Jan Streuer: “We zijn blij dat Václav komend seizoen voor FC Twente heeft gekozen. Hij sluit vanochtend meteen aan voor de eerste training. Václav is technisch begaafd en heeft veel snelheid in zijn spel. Hij kan in de voorhoede op beide flanken spelen. Voor de supporters is hij een zeer aantrekkelijke speler.”

Carrière Václav Černý 

Václav Černý maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van het Tsjechische Pribram naar de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam doorliep Černý de hoogste jeugdelftallen en debuteerde hij in maart 2015 in het betaald voetbal, tijdens de Jupiler League-wedstrijd VVV-Venlo - Jong Ajax. In augustus 2015 maakte de aanvaller zijn debuut in de Eredivisie. Na vier seizoenen deel te hebben uitgemaakt van de hoofdmacht vervolgde Černý vorig seizoen zijn loopbaan bij FC Utrecht. Černý speelde tot dusver 29 wedstrijden in de Eredivisie en 72 duels in de eerste divisie.