Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Uit op revanche”

Vrijdagmiddag reist de ploeg af naar Volendam waar ’s avonds het duel met de plaatselijke FC op het programma staat. Donderdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op het treffen.

Imgl1446

Foto-impressie: training in beeld

Waar FC Twente afgelopen week een ruime nederlaag leed tegen Jong Ajax, ging FC Volendam met 5-1 onderuit in Nijmegen. “Net als wij zal ook Volendam na hun wedstrijd van vorige week uit zijn op revanche. Ik denk dat het een interessante en boeiende strijd gaat worden”, zegt Pusic. “Een duel waarin we strijdend voor de dag moeten komen.”

“We zijn vorige week voor het eerst tegen zo’n grote nederlaag aangelopen. Na zo’n wedstrijd analyseer je met zijn allen en dan laat je dat achter je. Dan moet de focus weer naar voren, naar de volgende wedstrijd. Dat is het belangrijkste. We hebben een periode gehad met ups-and-downs en dat hadden we graag anders gezien. We zijn met meerdere clubs in de race om de bovenste plekken en weten dat we er met elkaar voor moeten knokken.”

Selectie 

 Naast de lang geblesseerden kan FC Twente tegen Volendam niet beschikken over de geschorsten Gonzalez, Aitor en Hölscher. Daarentegen is Ramos weer fit. “Het is puzzelen”, erkent Pusic. “Er zijn diverse scenario’s en we hebben meerdere opties getraind deze week, wat het gaat worden zien we morgen.”

De ploeg wordt in Volendam gesteund door zo’n 1300 FC Twente-supporters, bekijk hier de supportersinformatie

FC Volendam-FC Twente is niet live te zien op FOX Sports, beelden van de wedstrijd zijn te zien in het schakelprogramma op het open kanaal van FOX en FOX Sports.