Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Tyronne Ebuehi naar FC Twente

Tyronne Ebuehi speelt komend seizoen voor FC Twente. De 24-jarige verdediger komt op huurbasis over van Benfica. In de huurovereenkomst met de Portugese club is een optie tot koop opgenomen.

Ebuehi2 site

Tyronne Ebuehi: "Het voelt heerlijk om hier bij FC Twente te zijn. De gesprekken die ik met de club heb gehad waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen. In het verleden heb ik met ADO tegen FC Twente gespeeld. Twente is een grote club en ik wil me hier zelf  bewijzen, maar natuurlijk ook de club helpen." 

Technisch Directeur Jan Streuer: “Het is mooi dat we Tyronne Ebuehi kunnen toevoegen aan onze selectie. In zijn periode bij ADO Den Haag heeft Tyronne laten zien een getalenteerde speler te zijn. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor het nationale elftal van Nigeria en kwam hij in actie op het WK van 2018. In zijn eerste jaar bij Benfica heeft Tyronne door een blessure een moeilijk seizoen gehad, maar afgelopen jaar heeft hij zijn opwachting gemaakt voor Benfica B. Hij is topfit en kan hopelijk snel volledig aansluiten bij onze selectie.”

Tyronne Ebuehi
In de zomer van 2018 maakte Tyronne Ebuehi de overstap van ADO Den Haag naar Benfica. Daarvoor speelde hij onder meer in de jeugd van de club uit Den Haag en bij HFC EDO. Ebuehi, geboren in Haarlem, debuteerde in 2017 voor de nationale ploeg van Nigeria en speelde tot dusver zeven interlands. Hij speelde 78 wedstrijden in de Eredivisie.